Els Mossos avisen: multes d’entre 100 i 30.000 euros a qui es mogui sense autorització

La conselleria de l’Interior desplega aquest cap de setmana un operatiu especial per controlar al màxim la mobilitat a Catalunya per tal de poder frenar el ris de contagi del coronavirus. Així ho ha informat el conseller de l’Interior, Miquel Buch, en roda de premsa, i que ha detallat el comissari Joan Carles Molinero. Participen 852 efectius policials de Trànsit, ARRO i de seguretat ciutadana.

Molinero ha dit que es pretén evitar desplaçaments a segones residències en cinc fases des d’aquest divendres fins diumenge. “L’objectiu és evitar la mobilitat de vehicles que no estan autoritzats a desplaçar-se perquè no compleixen els requisits que determina l’estat d’alarma”, ha advertit el comissari.

En total està previst 200 controls, 40 per cada una de les fases a les vies principals i secundàries del territori. Els vehicles seran inspeccionats i es comprovarà que estiguin autoritzats. “Si no estan autoritzats seran retornats al lloc d’origen, se’ls aixecarà acta administrativa i se’ls aplicarà la llei de protecció ciutadana”. Aquesta norma contempla tres sancions: lleu (100-600 euros), greu (601-30.000) , molt greus (a partir de 30.000 euros).

Nou comentari