Un mossèn de Calella vincula denúncies per abusos amb el Procés

Diu que Miquel Hurtado "no semblava molt abusat sinó que estava en un joc i ja li anava bé", en relació amb el monjo de Montserrat
Monestir de Montserrat
Monestir de Montserrat | Europa Press

Cinto Busquet, mossèn de Calella, ha relacionat les denúncies contra el monjo de Montserrat Andreu Soler per abús sexual amb el Procés, i ha apuntat que Miquel Hurtado, la primera víctima que va denunciar, en algunes fotos "no semblava molt abusat, sinó que estava en un joc i que ja li anava bé". "No estic dient que no hi hagués res, però que en aquest moment, a 25 anys de distància, que tregui això contra Montserrat... No vull anar més enllà però en el moment del procés polític que vivim, i tot el que els mitjans han dit de Montserrat per desqualificar Montserrat sabent el que representa en l'imaginari català... A mi això em fa pudor de socarrimat", ha exclamat en declaracions a Ràdio Calella TV. Busquet s'ha disculpat després per l'expressió que fa referència als abusos a Hurtado.

 

El mossèn ha aclarit que no era la seva intenció "treure importància" al que "hagi pogut passar en el passat respecte al germà Andreu Soler". "I molt menys no era la meva intenció ferir o menystenir el sofriment que el senyor Miguel Hurtado hagi pogut tenir o les conseqüències que això hagi pogut portar en la seva vida", ha afegit Busquet, que s'ha disculpat especialment per una expressió "desafortunada", en referència a la part on diu que "això ja li anava bé".

 

En les seves primeres declaracions, Busquet ja va rebutjar qualsevol tipus d'abús sexual a menors, especialment en el marc de l'Església, però ha lamentat que per uns quants casos s'estigui criminalitzant tota una institució.Comentaris
Fàstic de gent !
Un altre que pixa fora del test, si no hi haguessin pederastes i/o violadors de nens, no hi hauria denúncies.
kimet
No la falta raó. Si els periodistes haguessin investigat... Per començar no és pederastia mab un noi de 17 anys, que ja s'afeita. En segon lloc va continuar pujant voluntariament un cop al mes. En tercer lloc, als 17 anys ja sabem què volem, i fins on. i per acabar... Els companys no tenen la mateixa visió que els mitjans venen d'aquest individu.
Ona
Perfectament plausible. Contra la llibertat de Catalunya tot s’hi val.
jo
havia pensat el mateix
Rocacorba
Mireu, que voleu que us digui. Jo que no dubto dels fets que va patir el senyor Hurtado, que poden ser lleus, greus o molt greus, no ho se.. . Però jo, i molta gent que ho hem comentat, si tenim en compta el moment politic, on tots els ñols, ens van a la saca, tambè, francament he pensat, sense dubtar que els fets fossin certs, i desprès de tants anys, que aquets senyor hi possa mes pa que formatge.Diuen . .. que es simpatirzn del partido de " anos ". Mirin, jo estic amb el mossen Cinto Busquet.
Rocacorba
Ha tingut molt d'interès de fer mal, el senyor Hurtado. T. V. diaris, radios,. . caray, ni que fos una vedet. Crec que ja sap el que li han dit que ha de fer . " Aqui lo dejo ". Ah ! i sobretot, vinga a parlar de l'Abadia de MONTSERRAT. Penso, millor dit, crec que ja sap el que fa.

envia el comentari