El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor un home que va estar vuit anys ingressat tot i tenir l’alta mèdica
  • CA

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) ha confirmat al diari Segre la mort d’un pacient que havia portat als tribunals per negar-se a abandonar el centre mèdic després de vuit anys ingressat tot i disposar de l’alta mèdica. L’home, A.M.C., veí de Peramola, va morir a mitjans de juliol a conseqüència d’una pneumònia que es va complicar per les múltiples patologies prèvies que tenia, segons informa el diari. El centre mèdic reclamarà el deute.

Fonts del patronat de l’hospital han explicat que l’home va pagar la quota del sociosanitari, on va residir durant l’últim any, però la FSH considera que la família deu “entre 25.000 i 30.000 euros” en concepte dels serveis prestats durant tots els anys anteriors a l’ocupar la plaça pública al sociosanitari. La família, per la seva part, rebutja el deute. Des del patronat estan pendents de la resposta que rebin del CatSalut i del departament de Drets Socials.

Aquest veí de Peramola al·legava que no podia pagar la plaça a la residència on el volien derivar, segons va explicar abans de morir en una entrevista a TV3. Cobrava 800 euros de pensió i en pagava 480 a l’hospital, molt menys del que costa una residència, una opció –tant pública com privada– que li havien buscat els serveis socials però que ell no estava disposat a assumir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa