El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa anuncia l’arribada de 5,5 milions de dosis de Janssen entre l’abril i el juny
  • CA

La ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, ha anunciat aquest diumenge que Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna Janssen de Johnson & Johnson entre els mesos d’abril i juny. Ho ha dit en una entrevista a ‘El Objetivo’, on també ha assenyalat que a partir del segon trimestre la campanya de vacunació “escalarà” de forma notable. Així, Darias manté la previsió de disposar d’un 70% de la població vacunada de cara al període estival. Paral·lelament, la ministra ha recordat que aquest dilluns es decidirà amb quins col·lectius es reprendrà la campanya de vacunació amb AstraZeneca. “Vam decidir aturar-la perquè calia una valoració addicional de l’Agència Europea del Medicament”, ha apuntat.

Darias ha insistit en que l’aturada de la vacunació d’AstraZeneca es va fer en diversos països de l’entorn europeu després de rebre una serie “d’alertes” per part de les agències reguladores. “Ara s’ha dit que és segura, però que hi ha un subtipus de casos de trombes que s’ha de continuar investigant”, ha explicat. Tot i això, la ministra ha defensat que les vacunes són “segures i eficaces“. “L’esperança està en la vacunació”, ha subratllat.

La ministra ha recordat que demà, juntament amb les comunitats autònomes, es decidirà com s’encara de nou el procés i no ha tancat la porta a ampliar el topall d’edat. “Ampliar a 65 anys és una de les propostes, però caldrà adoptar l’acord que considerem més oportú i convenient“, ha insistit.

Pel que fa als pròxims mesos, Darias s’ha mostrat optimista i ha avançat que arribaran 300.000 dosis de la vacuna de Janssen a finals d’abril, 1,3 milions al maig i 3,9 milions al juny. En aquest sentit, Darias ha recordat d’aquesta vacuna només s’ha d’administrar una sola dosi. També ha posat sobre la taula la possibilitat d’incorporar-ne d’altres més endavant, com per exemple la russa. De fet, ha dit que “si rep l’autorització de l’Agència Europea del Medicament, no tindrem cap problema”. Preguntada per la velocitat de la campanya de vacunació, la ministra ha defensat que s’han anat administrant “totes les vacunes” que han arribat. “Sabíem que durant el primer trimestre l’arribada de dosis seria limitada“, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalito a març 22, 2021 | 07:06
    Gonzalito març 22, 2021 | 07:06
    Ahora va y me lo creo.G
  2. Icona del comentari de: Carrasclet. a març 22, 2021 | 10:49
    Carrasclet. març 22, 2021 | 10:49
    EE. UU. 2 millions de dosis diàries, GB 800.000 dosis diàries aplicadas... GB es salvarà gràcies a que marxar de la UE.
  3. Icona del comentari de: A l'aguait a març 22, 2021 | 12:16
    A l'aguait març 22, 2021 | 12:16
    A sobre de que no saben per on van, ara fan veure que hi entenen. Cada vegada que obren la boca se'ls hi veu el número de la sabata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa