Un model matemàtic preveu que Catalunya registrarà avui 850 nous casos de coronavirus

Un equip d’investigadors del grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOM-SC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB) de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) han elaborat un model matemàtic per fer un seguiment de l’epidèmia del COVID-19. L’informe, que realitzen per a l’oficina d’estratègia de la Unió Europea a partir del model, s’actualitza diàriament i inclou prediccions per a Catalunya, Espanya i la Unió Europea. El model serveix també per analitzar l’eficàcia de les mesures que s’estableixin als diferents països.

El model predictiu de l'avanc?ament del coronavirus

El model predictiu de l’avanc?ament del coronavirus

El model matemàtic construït ha estat en funcionament durant les dues darreres setmanes fent projeccions a curt termini amb un interval de confiança del 99% per diferents països europeus, encertant la predicció de forma molt precisa. A tall d’exemple, el model havia previst que a Catalunya es registrarien 1.830 casos nous de positiu en coronavirus aquest dimecres 18 de març, i finalment han estat 1.866. Per avui dijous, preveu que el país tanqui el dia amb 850 nous caos, un clar repunt a la baixa. Però per contra, per divendres fa una previsió de 1.228 nous infectats. 
Podeu consultar les prediccions en aquest enllaç

L’informe té com a objectiu proporcionar una imatge completa de la situació pandèmica de COVID-19 als països europeus i poder preveure la situació per als propers dies. Utilitzant un model empíric, verificat amb l’evolució del nombre de casos confirmats en països on l’epidèmia està a punt de concloure, incloses totes les províncies de la Xina, el model no pretén interpretar les causes de l’evolució dels casos, però sí avaluar la qualitat de les mesures de control realitzades a cada país i realitzar una predicció de tendències a curt termini.

Nou comentari