Mitjà titlla de “ximpleria” que Vergés digui que no hi ha alternatives a Ferrovial

L'epidemiòleg afirma que qualsevol empresa amb centraleta pot fer seguiment de casos

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha afirmat que la consellera de Salut, Alba Vergés, no té raó quan diu que el contracte d’emergència amb Ferrovial per fer el seguiment de contactes estrets per la Covid-19 no té una alternativa ara mateix. “És clar que no és així, quina ximpleria”, ha respost Mitjà a preguntes d’El Món. El científic, que al costat d’altres experts està reclamanat la formació d’un comitè d’experts per seguir l’avaluació independent de la pandèmia a Catalunya, sosté que “qualsevol empresa amb una centraleta de telèfon pot fer el seguiment de contactes i casos”. D’aquesta manera, Mitjà rebat l’argument de Vergés sobre la impossibilitat de fer aquesta tasca d’una altra manera que no sigui amb els serveis de l’empresa espanyola, que s’ha adjudicat un contracte per més de 17 milions d’euros. L’atenció primària ha denunciat la ineficiència del seguiment que fa aquesta empresa, amb seu a la Zona Franca de Barcelona.

El contracte d’emergència amb Ferrovial ha motivat una polèmica parlamentària. Diversos grups parlamentaris han demanat informació sobre el mateix, però el Govern no l’ha facilitat encara, segons ha pogut saber ‘El Món’. D’acord amb opinió de diversos juristes, el contracte d’emergència signat amb Ferroser —la filial de Ferrovial beneficiada—, s’ha de mantenir, a no ser que l’administració estigui disposada a pagar una indemnització milionària. El Parlament havia instat el Govern a rescindir el contracte de forma “immediata”, fins i tot hi havien votat a favor els partits en el Govern, ERC i JxCAT.

A banda del contracte d’emergència, el Govern acaba de renovar un altre contracte amb Ferrovial per la gestió del 061. En aquest cas es tracta d’un contracte que va guanyar en concurs públic i ara tocava fer la primera pròrroga.

Comentaris

    Obsessió 16/11/2020 8:02 pm
    Aquest noi no rutlla bé i no entén les coses. Ningú ha dit que no ho pugui fer algú altre. El problema és que si cancel·les el contracte et costa una fortuna. Per cert com van les investigacions, o l'activitat política no et deixa temps?
    El cit campejador 16/11/2020 8:04 pm
    Sisplau, més crispetes
    Tal com raja 16/11/2020 8:35 pm
    Clar que hi havia alternatives, però també molts interessos.
    És fantàstic que una persona que sap del tema, digui les coses clares.. 16/11/2020 10:15 pm
    Tips del llenguatge empastifat d'ignorància i conseqüents males praxis, dels "políticament correctes".
    Raül 16/11/2020 10:27 pm
    Amb tot el respecte pel senyor Mitjà que òbviament és un epidemiòleg competent: noi de política i gestió de la l'administració pública tampoc no es neix aprés, se n'ha de saber. Un cop signat el contracte desfer-se'n pot ser molt complicat. Un altre tema òbviament és que Vergés mai no hauria hagut de signar el contracte, però això ja es aigua passada. Però en qualsevol cas és obvi que Mitjà hauria de mossegar-se una mica mes la llengua quan parla de coses de les que no entén g
    Ramon 16/11/2020 11:04 pm
    El pla d'Espanya és que en campanya no es pugui ni pronunciar la paraula "independència". I si guanyen, és a dir, si poden fer el tripartit, llavors diran que han derrotat l'independentisme. Hauríem de fer una cosa. Parlar de la llibertat de Catalunya. I tenir el Mitjà a les llistes i els debats: "Ah, sí? Voleu que parlem del virus igual que porteu tot un any fent-ho les 24 hores del dia? Doncs, va, vinga, parlem-ne també. Aquí tenim una persona amb la que podeu parlar-ne".
    Iziar 17/11/2020 12:50 am
    Si Oriol Mitjà vol influir es per criteris científics, ell no hi guanyà res; no com quan influeixen el Josep Sanchez Llibre o Isidre Fainé en política per interessos econòmics
    No es cap ximpleria, o si... 17/11/2020 1:49 am
    I hon acabara aquesta quant la poltrona politica fineixi? A la botigueta de la padrina o a la poltrona de Ferrovial and co.? Si no es que no saben llegir i/o no tenen cap mena de comprensio oral tu!!! Signen un contracte sense llegir-lo? i aquell del Castor? que guai es ser politic!!!
    Ai Raül! El contracte ferrovial 17/11/2020 2:08 am
    Va ser precipitat, a dit (sense concurs públic) i sense clàusules protectores pertinents. Qui és que està faltat d'arguments? Apa, informa't una mica més. Ferrovial no era cap solució per a una emergència sanitària. Sanitat erc, va farcida d'na colla de talossos impresentables però amb moltes penques. La pitjor combinació.
    Ferrovial i erc son el mateix, corrupcio junqueras 17/11/2020 5:57 am
    Tot per la pela, erc es el gurtel de lafamiglia junqueras. Pareu de matar, famiglia de quinquis
    Joan de Sant Andreu 17/11/2020 6:10 am
    A la propera legislatura, en cas de guanyar ERC on passaran a la Sra Verges? Continuarà a Salut per acabar amb la ciutadania, a Educació per fer nens més burros,o a Empresa per acabar amb el teixit industrial català?
    Doctor Strangelove 17/11/2020 6:51 am
    NO es paga i avall, serà per impagaments aquest país! I més la Gene que no acaba de pagar mai, sinó pregunteu-los-hi als funcionaris. Doc.
    Avi 76 anys 17/11/2020 7:03 am
    Crec que amb aquest personatge no s'ha de fer-hi ca. Quant obri la boca les mijans de comunicació "zero". Ara no té al Quim Torra i creu que es un DEU . Ja ni ha prou
    Correcció 17/11/2020 8:11 am
    No són ximpleries: són 'polítiques d'esquerra'
    ... 17/11/2020 9:13 am
    En català no diem "a no ser que" (castellanisme), diem "si no és que".
    A Ferrovial li espera un bon càrrec, consellera. Ben aixoplugadeta. 17/11/2020 9:26 am
    La consellera Vergés fa pudor de socarrim. S'accepten apostes sobre on anirà a parar després d'empudegar tot el país.
    Santi S 17/11/2020 10:44 am
    L'Oriol Mitjà s'està convertit en el corcó de Sanitat. Potser es així perquè no el tenen d'assessor i perquè no li van subvencionar els seus estudis sobre el Remdesivir o la vacuna contra el Covid que estarià llesta pel passat mes de setembre!!. Això va explicar al FAQS junt amb el Dr. Clotet, el mes d'abril. Està clar que ha reaccionat amb el seu orgull ferit i ara tracta de venjar-se de qui no va creure amb ell.

Nou comentari