El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjà diu que ERC gestiona la pandèmia amb “mesures de dretes neoliberals”
  • CA

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha acusat aquest diumenge ERC de gestionar la pandèmia amb “mesures de dretes neoliberals” com ara “l’endarreriment de confinaments i evitant l’ús de noves tecnologies per la detecció de casos”. Mitjà critica que Pere Aragonès, Alba Vergés i Chakir el Homrani ocupin un dels 10 primers llocs de les llistes pel 14-F, “lluny de depurar responsabiltiats” al partit.

Mitjà insisteix en què ell es considera “d’esquerres” i que no té “cap conflicte d’interès ni agenda política”, però opina que “el votant ha d’estar ben informat i reclamar que es depurin responsabilitats”.

L’epidemiòleg assegura que no té “res contra ERC, al revés”, però reclama “un canviï de rumb cap a polítiques d’esquerres”. Pel que fa a mesures anti-Covid, diu l’expert, “s’ha optat per les que tenen un cost immediat més baix per la Generalitat”. Mità creu que “la renúncia continuada a implementar mesures anti-Covid intensives és greu i la decisió d’externalitzar per 17 milions a Ferrovial és indecent”.

Mitjà afegeix que “en situacions de cataclismes que afecten a la comunitat, cal que el govern coordini a tota la comunitat en el seu conjunt, com fan els països amb governs d’esquerres on porten anys combatent les malalties infeccioses de transmissió comunitària”.

L’epidemiòleg ha tingut diverses polèmiques amb ERC, en canvi, ha demostrat bona sintonia amb JxCAT. De fet va ser Quim Torra qui més va confiar en ell i li va encarregar un pla de desescalada, que no es va aplicar. Dijous passat Mitjà va dir que Meritxell Budó seria la seva preferida com a consellera de Salut. Mitjà també va elogiar l’estratègia de tests antígens desplegada pel govern d’Isabel Díaz Ayuso a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa