El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjà fa constar al protocol de Salut el seu desacord amb la reducció de les quarantenes
  • CA

El protocol d’actuació de Salut per fer front a la Covid-19 s’ha actualitzat i ja incorpora la reducció de les quarantenes de 14 a 10 dies. Tot i que el document és de “consens”, Salut hi fa constar l’anotació que va afegir en la fase de correcció del text un dels col·laboradors, l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que “no comparteix en el moment de la seva redacció la reducció general del període de quarantena a 10 dies”

Mitjà ja va expressar la setmana passada que considera un “error” la reducció de les quarantenes, tenint en compte que entre un 10 i un 20% de persones poden manifestar síptomes a partir del dia 10 o més enllà.

El document, dirigit als professionals sanitaris, ha estat aprovat per acord de la Comissió de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.

D’acord amb el protocol, els pacients que no requereixin ingrés hospitalari i siguin atesos en l’atenció primària se’ls indicarà que facin aïllament domiciliari. Els autors del cocument afirmen que seguint les recomanacions de l’OMS, l’aïllament es mantindrà fins que transcorrin almenys 72 hores des de la resolució de la febre i del quadre clínic amb un mínim de 10 dies des de l’inici dels símptomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa