El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els MIR tornen a sortir al carrer en la novena jornada de vaga
  • CA

Els metges interns residents (MIR) dels hospitals i centres d’atenció primària catalans han començat aquest dilluns la tercera vaga en un mes per reclamar millores formatives, laborals i retributives. Es tracta de la novena jornada de vaga, precedida per dues aturades de tres i de cinc dies a finals de setembre i principis d’octubre, i aquesta nova mobilització està prevista fins divendres. El sindicat Metges de Catalunya, convocant de les vagues, xifra el seguiment de l’aturada d’aquest dilluns en un 82%. Els metges en formació han tornat a sortir al carrer amb una concentració a la plaça d’Espanya de Barcelona que ha reunit més de 500 participants, segons els organitzadors.

Els metges residents consideren que les negociacions amb les patronals sanitàries i l’Institut Català de la Salut (ICS) no estan tenint “avenços significatius” i avisen de noves vagues en les properes setmanes si no s’arriba a un “un pacte satisfactori per als interessos dels facultatius en formació”, assenyalen des del sindicat. Metges de Catalunya destaca la capacitat de mobilització dels MIR i insta les entitats a presentar una proposta “acceptable” per posar fi al conflicte.

Els participants a la concentració a la plaça d’Espanya s’han situat sobre unes creus marcades a terra, separades cadascuna amb dos metres de distància, i han repetit lemes com “No és formació, és explotació” i “Què passa? Que el resi no descansa”. Després, els MIR han iniciat una marxa que ha tallat la circulació de la Gran Via de les Corts Catalanes.

Per territoris, i segons dades del sindicat, el seguiment de la novena jornada de vaga ha estat del 87% a Barcelona; del 81% a Girona; del 80% a Lleida i del 81% a Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa