El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els MIR catalans amenacen amb una vaga de cinc dies
  • CA

Els metges interns residents (MIR) de Catalunya, que han començat aquest dilluns vaga de tres dies per exigir millors condicions laborals i formatives, amenacen amb fer cinc dies més de vaga a partir del dilluns que ve, 28 de setembre. Així ho ha explicat a ‘El Món’, Juanjo Paterna, membre del comitè de vaga.

[r:1]

Segons Paterna, si les negociacions que s’estan duent a terme aquesta setmana amb el Departament de Salut no finalitzen amb uns acords satisfactoris, els metges residents, que compten amb l’ajuda del sindicat Metges de Catalunya, tenen la determinació de tornar a la vaga la setmana vinent.

Una noia amb un megàfon lidera la protesta a les portes de Salut (J.A.G.)

Una noia amb un megàfon lidera la protesta a les portes de Salut (J.A.G.)

Aquest migdia, diversos centenars de MIR s’han concentrat a les portes del Departament de Salut per expressar el seu malestar amb les actuals condicions de treball.

Els concentrats han arribat a exigir la dimissió del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Les principals demandes, més enllà de les retributives, són les que tenen a veure a nivell organitzatiu. Els metges denuncien que se’ls fa servir com a mà d’obra barata en molts centres sanitaris, es queixen de jornades laborals intenses i sense que es respecti el seu dret al descans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa