El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars a les terrasses i “suavitzar” el toc de queda

A partir del 9 de maig caldrà autorització judicial per aplicar mesures que restringeixin el dret de moviment

El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars primer a les terrasses i després a l’interior. Així ho ha dit el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al 324 aquest diumenge, el dia abans que entri en vigor l’aixecament del confinament comarcal. A més, el titular d’Interior ha obert la porta a “suavitzar” el confinament nocturn abans que s’acabi la vigència de l’estat d’alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix la Generalitat ha optat per l’opció més restrictiva i “hi ha marge” per canviar-ho a les 23h00, per exemple. Sàmper també ha dit que el Govern treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesures més dures per territoris com Lleida i més relaxades per regions com les Terres de l’Ebre.

Però altra banda, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que les eines que han servit per gestionar les primeres onades de la pandèmia no serveixen per a aquesta quarta. Ho ha dit en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, en què a més ha remarcat que a partir del 9 de maig caldrà autorització judicial per aplicar mesures que restringeixin el dret de moviment, entre altres. A partir d’aquest dilluns es reobre la mobilitat a tot Catalunya i els centres comercials podran disposarr de restauració. A més, se suprimeix la limitació per als comerços de superfícies màximes de 800 m2. Tot plegat, durant una setmana i a l’espera de veure l’evolució de les xifres de la pandèmia.

Nou comentari