El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ministeri d’Exteriors prepara la repatriació dels ciutadans atrapats a l’Àfrica
  • CA

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha assegurat aquest dilluns que estan preparant la repatriació dels espanyols atrapats a l’Àfrica per la variant òmicron. Segons els càlculs del govern espanyol, hi ha uns 200 ciutadans de l’Estat atrapats als països afectats, dels quals uns 150 es troben a Sud-àfrica. Als que es troben en aquest país, Albares ha dit que se’ls reubicarà en vols comercials. En canvi, el ministre d’Exteriors ha afirmat que preparen un vol des de Moçambic per repatriar ciutadans que han quedat atrapats per les noves restriccions per la variant òmicron.

De fet, una parella de catalans es troba ara mateix retinguda a Holanda per culpa de la nova variant del coronavirus de causa Covid: l’Òmicron. La Carolina Pimienta i l’Andrés Sanz volaven cap a Barcelona des de Sud-àfrica, i feien escala a Amsterdam abans d’aterrar a la capital catalana. El cas és que quan aquest avió ja volava, els Països Baixos van prohibir els vols provinents d’aquest país. Com que ella va donar positiu en coronavirus, el país va confinar la parella en un hotel. Quan aquest diumenge van sortir de l’hotel, van pujar a un avió i un cop dins les autoritats d’Holanda els van detenir. Actualment es troben en un centre de Salut a Haren.

El programa Els Matins de TV3 ha contactat amb la parella, i tots dos denuncien que ja havien passat el temps de quarantena obligatori i que ella havia donat negatiu en les proves del coronavirus, de manera que se sentien preparats per volar cap a Catalunya amb tranquil·litat. Denuncien que un cop l’avió ja havia encès els motors, les autoritats els van fer baixar de l’avió assegurant-los que estaven detinguts i que no poden volar a causa del coronavirus. En tot cas, tots dos asseguren que la seva retenció als Països Baixos és injusta i esperen poden tornar a Catalunya el més aviat possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa