El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mesures especials de Sánchez pels sense llar amb suport de les “forces armades”
  • CA

Pla de xoc pels sense llar davant el coronavirus, això sí, amb suport de l’Exèrcit. Segons ha anunciat la Moncloa aquest matí els serveis socials tindran un kit d’higiene, alimentació i beguda per a les persones sense llar. Així mateix, els hauran d’explicar mesures de prevenció, els hauran de prendre la temperatura i orientar en cas que sigui necessari.

 

El pla de contingència també preveu l’habilitació de menjadors socials i reforç en els centres d’acollida així com s’ampliaran els serveis de neteja i desinfecció.  De fet, contempla la possibilitat de crear zones d’aïllament per a persones infectades, reduint així l’aforament i les grans col·leccions en els centres actuals per a minimitzar el risc de contagi.

 

Segons el govern, aquest pla de xoc implica estressar el personal, per això considera “la cooperació amb les forces armades” com a “necessària per arribar a cobrir totes les demandes socials”. Els professionals de protecció civil, la FFAA i la FCSE, acompanyats del personal dels serveis socials, participaran en el seguiment del diari de les persones sense llar ni menjar, centres socials, el repartiment d’alimentació, la dotació dels comissaris socials i la habilitació dels espais necessaris.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa