Mesures especials de Sánchez pels sense llar amb suport de les “forces armades”

Pla de xoc pels sense llar davant el coronavirus, això sí, amb suport de l’Exèrcit. Segons ha anunciat la Moncloa aquest matí els serveis socials tindran un kit d’higiene, alimentació i beguda per a les persones sense llar. Així mateix, els hauran d’explicar mesures de prevenció, els hauran de prendre la temperatura i orientar en cas que sigui necessari.

 

El pla de contingència també preveu l’habilitació de menjadors socials i reforç en els centres d’acollida així com s’ampliaran els serveis de neteja i desinfecció.  De fet, contempla la possibilitat de crear zones d’aïllament per a persones infectades, reduint així l’aforament i les grans col·leccions en els centres actuals per a minimitzar el risc de contagi.

 

Segons el govern, aquest pla de xoc implica estressar el personal, per això considera “la cooperació amb les forces armades” com a “necessària per arribar a cobrir totes les demandes socials”. Els professionals de protecció civil, la FFAA i la FCSE, acompanyats del personal dels serveis socials, participaran en el seguiment del diari de les persones sense llar ni menjar, centres socials, el repartiment d’alimentació, la dotació dels comissaris socials i la habilitació dels espais necessaris.

 

Nou comentari