El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Meritxell Bautista i FIBRACAT TV s’incorporen al Patronat de la Politècnica (Universitat de Girona) per enfortir el binomi universitat-empresa
  • CA

Meritxell Bautista, cofundadora i consellera delegada de l’operador global de telecomunicacions Fibracat, s’incorpora aquest gener al Patronat de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona, l’òrgan col·legiat de connexió entre l’EPS i els sectors socioeconòmics, públics i privats de les comarques gironines. Bautista coordinarà el grup de treball de comunicació per impulsar el Patronat i la seva tasca de promoció de les activitats acadèmiques, de la recerca i la tecnologia, de formació contínua i d’extensió universitària de l’EPS i el seu objectiu d’incrementar la competitivitat empresarial gràcies a una bona relació entre la universitat i l’empresa.  

També s’incorpora com a patró Fibracat TV, el canal de TDT impulsat per Fibracat que centra la seva programació en dona i tecnologia i difon referents femenins en àmbits com les TIC, la ciència, l’enginyeria, l’empresa, etc. Meritxell Bautista ha agraït la confiança del Patronat i s’ha mostrat “honrada de poder sumar sinèrgies i contribuir a fer cada cop més forta la col·laboració entre Universitat i empresa. Una col·laboració amb un triple objectiu: incrementar la qualitat de la formació dels futurs professionals, millorar la competitivitat empresarial del territori gràcies a la transferència de tecnologia i la R+D i contribuir a despertar vocacions STEM entre nois i, especialment, entre noies.”.  

Meritxell Bautista és empresària i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en tots els sectors, principalment en aquells on han estat o són invisibilitzades. Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra. És consellera de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del lideratge de les dones, on ha estat nominada a les “Dones top espanyoles emprenedores 2019 i 2020”. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com Yo Dona, és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia, ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona dins l’Observatori Dona Empresa Economia, i forma part de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i de DEIM (Dones emprenedores de Manresa). També és membre de CovidWarriors, associació sense ànim de lucre formada per professionals i alts directius i mecenes de tots els àmbits, units per la lluita contra el COVID-19.  

També és la impulsora i presidenta de Fibracat TV, l’únic canal de la TDT amb una programació centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total) i 100% en català. El canal va néixer el juny de 2020 amb un manifest en defensa de la igualtat i, des de llavors, ja ha aconseguit 6 reconeixements: premi FEM TECH de l’Ajuntament de Barcelona al millor projecte de visibilització de les dones tech; menció especial als premis ZOOM “pel seu èxit i la valentia de crear un canal dedicat a la dona i la tecnologia’; menció especial en els Premis Impacte (Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya) “per la divulgació que fa de la tecnologia des d’una perspectiva de gènere”; Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC, atorgat pel sector; menció honorífica en el Premi Creu Casas de l’IEC-Dones per canviar el món per la seva tasca de visibilització del talent femení, atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans i el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya.  

Sobre el Patronat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona 

El Patronat, amb més de 45 anys d’història, té com a objectius l’estudi, difusió, participació i col·laboració en les tasques i activitats desenvolupades per l’Escola Politècnica Superior (UdG) amb especial atenció en aquelles que incrementin la competitivitat de les empreses del territori. També premia i posa en valor l’esforç dels estudiants amb diferents premis i beques. El Patronat compta amb una àmplia participació de persones representatives dels diferents sectors socioeconòmics, amb més de 140 membres, entre empreses i institucions. Actualment, el seu consell executiu el formen el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi; la directora de l’Escola Politècnica Superior, M. Àngels Pèlach; representants del sector empresarial (Frit Ravich, Industrial Sagarra, Hohner Automáticos, Sistemes Informàtics Icon, Soler & Palau, Nestlé España, etc) i representants d’entitats com el Gremi de Promotors i Constructors; la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona; o el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials, entre altres. 

Sobre Fibracat TV 

Impulsada per Fibracat -el primer operador global de telecomunicacions de Catalunya- Fibracat TV és el canal de TDT en català que vol posar en valor l’empoderament femení i la revolució tecnològica amb formats i continguts inèdits. Fibracat TV va néixer l’1 de juny de 2020, amb un manifest com a compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària, conscients que, com a mitjà de comunicació, té una gran responsabilitat social. La presència de Fibracat TV és simultània en streaming, a la carta, a Internet i a la plataforma Fibracat Plus, i oberta a la interactivitat per mitjà de les seves pròpies xarxes socials. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa