El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Consulta ara les platges on està prohibit banyar-se a Catalunya
  • CA

El mal temps i les tempestes del divendres han obligat a tancar més d’una vintena de platges entre el Maresme i el Barcelonès. En aquest sentit, les platges no estan patint cap mena de temporal, però sí que hi ha certa preocupació per la qualitat de l’aigua després d’aquestes pluges. És per això, que des dels ajuntaments dels municipis afectats s’ha decidit posar la bandera vermella. “Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l’intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat microbiològica de l’aigua del mar. Es preveu que es mantingui les pròximes 24 hores”, ha informat l’Ajuntament de Badalona, amb les nou platges amb el bany prohibit per “molta presència de partícules en suspensió i aigua no transparent”.

Pel que fa a una altra trentena de municipis s’ha optat per hissar la bandera groga, que permet el bany, però amb precaució. En concret, les platges on hi ha aquesta bandera corresponen a les del litoral central i sud (tres a la Costa Daurada i una al Garraf), mentre que la bandera verda oneja a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

El canvi de temps sobtat

El s ruixats van marcar la tarda d’ahir divendres i sembla ser que han donat una treva aquest dissabte al matí, però que podrien continuar durant la tarda. Tal com indica el Meteocat, en alguns punts de Catalunya continuarà plovent. Tot i així, les raons meteorològiques no són la causa directa d’aquest tancament de platges sinó el possible malestar de l’aigua, ja que després dels ruixats que van caure podria ser que l’aigua no estigués en condicions per poder-s’hi banyar. Tanmateix, això no afecta a moltes de les platges de la Costa Brava, i les prohibicions es concentren al Maresme i a les platges del Barcelonès.

Més notícies
La platja gran de Cadaqués (Alt Empordà) | ACN
Un senglar ataca una nena al mig de la platja de Cadaqués
Notícia: Un senglar ataca una nena al mig de la platja de Cadaqués
Comparteix
El municipi alerta de l'augment d'aquests animals pels carrers i platges durant la nit
Imatge d'arxiu de retencions a l'AP-7 / ACN
Alerta de trànsit: Les ganes de platja congestionen les carreteres catalanes
Notícia: Alerta de trànsit: Les ganes de platja congestionen les carreteres catalanes
Comparteix
Quilometres de retencions a totes les carreteres principals en l'operació sortida d'aquest dissabte
Rebecca Cooke i Phil Foden discuteixen en públic -- instagram
Un jugador del City, expulsat de la platja per una baralla amb la xicota
Notícia: Un jugador del City, expulsat de la platja per una baralla amb la xicota
Comparteix
Phil Foden ha protagonitzat una escena lamentable quan la parella li ha tafanejat les converses de Whatsapp amb altres noies
Imatge d'arxiu de dos flotadors de socorristes clavats a la sorra de la platja de Badalona | ACN
Mor un home de 74 anys ofegat a la platja del Cortal de Sant Pere Pescador
Notícia: Mor un home de 74 anys ofegat a la platja del Cortal de Sant Pere Pescador
Comparteix
El socorrista l'ha tret de l'aigua ja inconscient i ha trucat al 112, però no han pogut fer res per salvar-li la vida

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 'Qualitat microbiològica' a agost 06, 2022 | 22:43
    "Qualitat microbiològica" agost 06, 2022 | 22:43
    "Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l'intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat "microbiològica" de l'aigua del mar" be, tant costa de dir que el tancament és degut a la presència de restes fecals dels desguassos de clavegueres mar endins que quan fa llevant arrosseguen els detritus cap a la costa ? Cal recordar que a les platges de l'aglomeració de Barcelona fa anys no s'hi banyava ningú i que fa uns 30 anys varen millorar-ne la situació, més neteja, depuració d'aigües, però, que una part important d'aigües fecals sense tractar encara les han d'abocar al mar, això sí mitjançant unes canonades que les allunyen de la costa. Periòdicament a causa de ruptures de les canonades suara esmentades, a causa del canvi de la direcció de corrents marins o a causa d'episodis climatològics com el d'ahir, les restes microbiològiques... fecals, de les platges retornen a la seva situació "inicial"... de fa 30 anys. És això.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa