Els nens seguiran portant mascareta a classe gairebé tot el curs

Argimon diu que caldrà mantenir el tapaboques durant la tardor i l'hivern

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha aparcat la idea de retirar d’aquí poc la mascareta de les aules. Ha explicat que en els propers mesos arribarà la grip i “ens podem trobar amb una confluència” d’aquest virus amb la Covid-19. En aquest sentit, ha assenyalat que cal ser “caut” i “previngut” i “mantenir la mascareta durant aquesta tardor i hivern” en els interiors de les escoles catalanes. No obstant, ha assegurat que el Govern vol que l’escola sigui el primer lloc on es pugui retirar la mascareta.

En un esmorzar informatiu organitzat per l’agència Europa Press, Argimon ha insistit que l’arribada de l’hivern implica l’arribada de la grup, i que això fa que actualment s’estiguin fent “més proves diagnòstiques que mai” a Catalunya perquè s’ha “de descartar si hi ha grip o Covid-19, per exemple”. En aquest sentit, ha afirmat que “és possible que s’aprovi una tercera dosi” de la vacuna contra el coronavirus “el 2022 perquè altres països ja ho han fet”.

El conseller ja va dir el divendres de la setmana passada que la mascareta s’haurà de dur durant més temps, per molt que els indicadors de la pandèmia ja comencin a assenyalar que el virus va de caiguda. Va dir que el tapaboques seguirà sent necessari durant més temps quan la gent es trobi en un interior, o fins i tot en exteriors si hi ha un grup de diverses persones. I ja va afirmar el que ha dit aquest dimecres: va admetre que l’escola és una prioritat per a l’executiu de Pere Aragonès per ser dels primers espais a retirar-la. Va explicar que la mesura es faria per motius pedagògics. Sí que va dir, en canvi, que la mascareta és necessària si es va a veure un partit de futbol, encara que sigui a l’aire lliure.

Nou comentari