Marató de vacunació contra la grip entre els professionals sanitaris

Salut ha impulsat una campanya per fomentar la vacunació de la grip entre els professionals del sector sanitari. Des d’avui fins el diumenge 14 de novembre el personal de medicina, infermeria i administració estan cridats a participar en la nova campanya de Salut ‘V de Vacuna’t’. La base de la campanya és, en concret, una marató de vacunació per emfatitzar la importància de vacunar-se contra la grip per protegir-se a si mateix i per evitar la transmissió del virus als pacients. La iniciativa va sorgir a l’Institut Català de la Salut (ICS) fa quatre anys i va ser tan ben rebuda pels professionals que hi treballen que ara Salut l’estén a la resta de proveïdors del sistema públic de salut de Catalunya.

Els professionals podran compartir la seva experiència publicant una foto a les xarxes socials per animar d’altres companys a vacunar-se contra la grip. Tot, amb l’etiqueta #Vdevacunat, el lema de la campanya. Entre totes les fotografies rebudes es sortejaran sis forfets per anar a esquiar a les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat: Vallter, La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Boí Taüll.

Salut va engegar fa un parell de setmanes la campanya de vacunació contra la grip orientada a persones de col·lectius més vulnerables, com majors de 60 anys, malalts crònics, dones embarassades i professionals de la salut. El lema de la campanya és ‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’. La cobertura vacunal dels professionals sanitaris envers la grip ha anat augmentat any rere any. Fa 9 anys, no arribava al 16%; just abans de la pandèmia, l’any 2019 la cobertura vacunal ja era gairebé del 31%, però no va ser fins l’any passat quan la cobertura va disparar-se fins al 42,5%. L’objectiu per a enguany és fer un salt qualitatiu encara més gran per tal que la cobertura de la vacunació dels professionals sanitaris s’apropi al 75%.

La cobertura vacunal dels professionals sanitaris envers la grip ha anat augmentat any rere any. Fa 9 anys no arribava al 16%, mentre que just abans de la pandèmia, l’any 2019, la cobertura vacunal ja era de gairebé 31%. L’any passat la cobertura va disparar-se fins al 42,5%. L’objectiu per a enguany és fer un salt qualitatiu encara més gran per tal que la cobertura de la vacunació dels professionals sanitaris s’apropi al 75%.

La vacuna contra la grip redueix la mortalitat de la Covid

En l’actual context de Covid és molt important augmentar les cobertures de vacunació contra la grip en grups prioritaris. De fet, diversos estudis apunten que la vacunació contra la grip pot associar-se amb menor gravetat i menor mortalitat per la Covid-19. Hi ha algunes evidències que ambdós virus competeixen, però en casos de coinfecció amb ambdós virus la probabilitat de morir és el doble que si només es pateix la Covid i 6 vegades més que si no es té cap dels 2 virus.

Comentaris

    Octpgenari. Novembre 09, 2021 | 08:16
    Doncs, si junt amb la tercera dosi de la vacuna contra la COVID donaràn la vacuna contra la grip a mi que no m'hi esperin. Tinc una nefastíssima experiència d'aquesta vcuna i per res del món me la deixaré tornar a posar.

Nou comentari