‘La Marató’ celebra la trentena edició, dedicada a la salut mental

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ja està en marxa i aquest diumenge celebra la seva trentena edició amb la voluntat de trencar estigmes i murs de la salut mental. Per fer-ho comptarà amb 30 presentadors amb motiu dels 30 anys del format. Entre altres, el programa comptarà amb presentadors com Toni Cruanyes, Helena Garcia Melero, Jordi Basté, Lídia Heredia, Josep Cuní, Albert Om, Xavier Graset, Agnès Marquès, Gemma Nierga, Laura Rosel, Carles Francino i Susanna Griso.

La directora de La Marató, Àngels Molina, va assegurar en la presentació dimecres passat que es tracta d’una edició “imprescindible” sobretot tenint en compte que els problemes de salut mental s’han disparat després de la pandèmia. Per això, va dir que es proposen parlar d’ella en global i positiu. “Una malaltia només es pot curar quan no té estigmes”, va explicar durant la presentació.

L’edició d’enguany aposta per sumar el màxim de cares conegudes per a lluitar contra els estigmes de la salut mental, amb la participació de personatges com la periodista Mercedes Milá, l’humorista Andreu Buenafuente i el pianista James Rhodes, així com testimonis de totes les edats i d’arreu del territori.

La banda del programa serà Obeses, que amenitzarà la vetllada des dels estudis de TV3 versionant cançons que visibilitzen en les seves lletres la salut mental. L’art, en general, servirà com a fil conductor de La Marató. La primera part es realitzarà en exteriors, en quatre espais artístics emblemàtics de Catalunya -el Museu Nacional d’Art de Catalunya (Mnac), el Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida-, i a la tarda es traslladarà als estudis de TV3, a Sant Joan Despí.

Aquesta edició de La Marató de TV3 preveu recuperar les seus telefòniques en Fira de Barcelona, Palau de Congressos de Girona, Universitat de Lleida i Port de Tarragona.

Comentaris

    Català Desembre 19, 2021 | 11:41
    De La Marató me'n sento orgullós i avergonyit. Orzgullós per ser d'un País capaç d'organitzar aital cosa; avergonyit perquè, en un País com cal, aixó no és necessari.

Nou comentari