Vaig adormir-me amb 22 anys i em vaig despertar amb 58“. Es tracta del testimoni Manel Monteagudo, un gallec de 65 anys que aquest dijous es va fer viral per assegurar que va estar 35 anys en coma. El cas és que la història és falsa. És mentida. I ho ha reconegut ell mateix després del gran rebombori que s’ha generat a les xarxes socials. El cas es va fer viral a través d’un vídeo que va compartir el diari El Mundo al seu compte de Twitter. Però la realitat és que Monteagudo sosté aquesta mentida, almenys, des de fa tres anys; perquè en una entrevista a La Voz de Galicia també defensava aquesta història.

El cas és que ha estat el mateix Manel Monteagudo qui avui, en declaracions a ‘La hora de La 1’, ha reconegut que és tot un engany, i que en 35 anys no hi ha hagut ni un sol dia que hagi estat en coma. Ha volgut matisar la seva estafa, però, i ha assegurat que durant molts anys va “desmaiar-se 15 o 16 vegades al dia“. Aquesta dada, però, és difícil de creure, sobretot després de l’engany que ha anat escampant durant tant temps. Ara també ha dit que “és veritat que vaig patir una caiguda de sis metres, però vaig estar hospitalitzat a l’Iraq”.

En el moment que s’està publicant aquesta notícia, el diari El Mundo no ha decidit encara esborrar la piulada amb el vídeo, tot i que ahir sí que van adjuntar una notícia assegurant que s’havien detectat incongruències en el relat de Monteagudo. La Voz de Galicia, en canvi, sí que ha esborrat la seva entrevista a aquesta persona. Tot i que El Món ha trobat el document pdf de l’entrevista en versió impresa que li va fer aquest mitjà gallec a l’impostor, han decidit eliminar la versió web.

Entrevista de ‘La Voz de Galicia’ a Manel Monteagudo
Entrevista de ‘La Voz de Galicia’ a Manel Monteagudo

Què deia la mentida?

El cas és que hi ha diverses versions de la mentida. En algunes ocasions parlava de “coma“, en d’altres “d’estat vegetal“, i algunes vegades deia que havia estat en estat “semi-vegetal“. També hi havia incongruències amb el seu propi nom. Alguns usuaris de les xarxes socials denunciaven que aquest home es batejava a ell mateix de manera diferent segons el lloc a on parlava.

De totes maneres, en el vídeo compartit per El Mundo, Monteagudo explicava que va caure de 6 metres quan tenia 22 anys treballant en un vaixell, i que va estar en coma durant 35 anys. Durant aquestes dècades, la seva esposa hauria estat cuidant d’ell, ja que abans de patir l’accident hauria sigut estudiant d’infermeria. També relatava l’impacte del primer cop que es va mirar al mirall. Insistim: el mateix Manel Monteagudo ha reconegut que s’ho ha inventat tot. Aquesta història pot recordar a la d’Enric Marco, el sindicalista que havia mentit durant dècades afirmant que havia estat deportat al camp nazi de Flossenbürg (Baviera). Va admetre que l’any 1978 es va inventar aquesta història perquè el seu treball divulgatiu sobre els nazis tingués més èxit. Va ser descobert com a impostor l’any 2005, després d’haver arribat a presidir l’associació Amical de Mathausen.

Comentaris

  julio Novembre 12, 2021 | 13:55
  el cruanyes en puchimon tv se comió enterita la noticia
  Pepet Novembre 12, 2021 | 14:45
  Per creure aquest relat s'ha de ser burro. Menys que creure els relats i les promeses de Puigdemont.
   fat boy Novembre 12, 2021 | 17:44
   Si, si, tambe deien que el Franco s'havia mort el 1975...
  Tano Novembre 12, 2021 | 19:27
  Com es pot ser tant mentider?.
  jg Novembre 12, 2021 | 22:33
  despues de 36 años en coma quitaron el respirador artificial a karen quilan y respiraba por su cuenta a pesar de ello el cuerpo estaba tan deformado por la estancia en la cama durante tanto tiempo que no podia moverse en absoluto este señor estaba tan pancho los periodistas son medio idiotas

Nou comentari