La majoria d’escoles bressol municipals del Baix Llobregat no reobriran dilluns

Asseguren que no han tingut demanda suficient

Cornellà de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Esplugues, El Prat de Llobregat o Sant Climent de Llobregat. Aquests són alguns dels municipis del Baix Llobregat que no reobriran les escoles bressol municipals dilluns vinent quan està previst que l’Àrea Metropolitana passi a la fase 2 de la desescalada. Tampoc ho faran les sis escoles bressol de l’Hospitalet de Llobregat. En general, els municipis justifiquen la decisió per la manca de demanda per part de les famílies i treballen amb l’objectiu de reobrir al juliol. Per contra, Martorell, que reobrirà una de les seves tres escoles, i Begues, són dels municipis que sí han optat per reprendre l’activitat a les seves escoles bressol.

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat expliquen que només un 17% de les famílies consultades van confirmar que durien els seus fills en cas que obrissin les escoles bressol. Un nombre que no justifica reobrir i que se suma a les dificultats que haurien d’afrontar per garantir la seguretat sanitària d’alumnes i professors i la qualitat de l’ensenyament donades les actuals restriccions. Per tot això, la segona ciutat de Catalunya treballa amb l’objectiu de reobrir les seves escoles bressol el pròxim mes de juliol.

Molts municipis consideren que amb un horari de 9 del matí a una del migdia i sense menjador és difícil que la reobertura de les escoles bressol ajudi les famílies. “Amb aquest horari contribuiríem poc a la conciliació familiar”, asseguren. Tot i que no reobriran dilluns, alguns municipis asseguren tenir-ho tot a punt per si les famílies demanen la reobertura de les escoles bressol. És el cas d’Esplugues de Llobregat, per exemple. D’altres, com Castelldefels, no podran obrir dilluns mateix però esperen fer-ho el dia 10 de juny.

Entre les que sí obriran hi ha Martorell, que ha optat per agrupar els alumnes en una de les seves tres escoles bressol “davant la baixa demanda”. També obrirà la seva única escola bressol el municipi de Begues.

Nou comentari