El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid ignora Sanitat i seguirà aplicant la seva pròpia normativa
  • CA

La Comunitat de Madrid ha traslladat aquest dimecres la seva oposició a les propostes de restricció per la pandèmia de la Covid-19 plantejades pel Ministeri de Sanitat en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i ha advertit que continuarà aplicant la normativa regional, han indicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat madrilenya. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han analitzat aquest dimecres el nou full de ruta de cara per a la ‘nova normalitat’ en la qual s’estableix, entre altres qüestions, tancar els establiments d’hostaleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, a la 1.00 hores i prohibir fumar en espais a l’aire lliure sempre que no es mantinguin els dos metres de distància. Durant la reunió per a debatre aquestes mesures, la Comunitat de Madrid ha votat en contra a les propostes del departament de Carolina Darias en considerar que són “inoportunes” tenint en compte l’actual situació epidemiològica, amb la incidència acumulada a 14 dies en 165,47 casos per cada 100.000 habitants, i l’avanç en la vacunació a la regió, amb gairebé el 18,4% de la població immunitzada.

Fonts del Govern regional han traslladat que les mesures que s’aplicarien a Madrid amb les dades actuals, malgrat la caiguda en la incidència i hospitalitzacions i l’avanç de la vacunació, serien el tancament perimetral de la regió, la prohibició de reunions de més de quatre persones, no obrir l’interior dels bars, recomanar romandre al domicili i mantenir un terç d’aforament en espais tancats. També, s’imposaria el tancament dels gimnasos, s’ajornaria les cerimònies de culte, els congressos haurien de ser telemàtics, es suspendrien les oposicions i les PAU, i l’aforament de piscines seria com a màxim d’un terç.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Neng a juny 02, 2021 | 21:54
    Neng juny 02, 2021 | 21:54
    Ole tu con dos cojones la tia. A veure si demana l'independeicia..... Be no si de cas la proclamaría i la defensaria amb dos ovaris .. Pedrooo Ara-gon-ets atontao???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa