Madrid detecta el primer cas Òmicron per transmissió comunitària

La Comunitat de Madrid ha notificat que ha localizat el tercer cas de la variant òmicron, el primer per transmissió comunitària. Això significa que la variant ja circula per l’Estat espanyol -o com a mínim per Madrid-, ja que el pacient no ha tingut contacte amb ningú procedent de sud-Àfrica. El pacient és un home de 62 anys que presentava símptomes lleus i estava vaccinat amb dues dosis d’AstraZeneca. Actualment ell i la seva parella estan confinats en el seu domicili.

Aquest dilluns l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid va detectar el primer cas de variant òmicron de coronavirus a l’Estat espanyol. En un missatge publicat al seu compte de Twitter, el laboratori de microbiologia i malalties infeccioses d’aquest hospital madrileny va assegurar que es tractava d’un viatger que ha arribat en un vol procedent de Sud-Àfrica. Apuntaven, a més, que aquest passatger “es troba bé” i ja està aïllat. Es tracta d’un home de 51 anys que va tornar d’aquest país el passat 28 de novembre amb una escala a Amsterdam.

El departament de Sanitat de la Comunitat de Madrid també va notificar aquest dimarts el segon cas d’Òmicron a l’estat espanyol. Aquest cop es tractava d’una passatgera procedent de Sud-àfrica, que havia fet connexió a Amsterdam abans d’arribar a Madrid. La infectada estava vacunada AstraZeneca i era asimptomàtica. A hores d’ara segueix estant aïllada.

La direcció general de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa i gràcies a això s’ha localitzat aquest segon cas aquest dimarts. El primer positiu va ser detectat mitjançant un cribratge amb test d’antígens en l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

A Catalunya el Departament de Salut va informar aquest dimarts que continua investigant si els dos casos positius sospitosos de la nova variant Òmicron de Covid-19 detectats a l’Aeroport del Prat ho són realment o no.

Nou comentari