FGC xifra en 4.000 euros els desperfectes pel macrobotellot a la UAB

Es van malmetre cinc portes validadores de tres estacions i es van fer pintades i arrencar seients a dos combois

FGC ha estimat que costarà 4.000 euros reparar els desperfectes a trens i instal·lacions pel macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de la matinada del divendres. Segons ha detallat aquest diumenge la companyia, es van malmetre cinc portes de les màquines validadores d’accés i sortida de tres estacions (Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat), es van fer pintades a l’interior d’un tren i es van ocasionar danys en els seients d’un altre comboi -amb diverses butaques arrencades-.

En paral·lel, FGC també ha volgut “reprovar i condemnar enèrgicament” els comportaments incívics que es van viure a les instal·lacions i als trens durant la nit del divendres 17 de setembre i la matinada del dissabte 18. “Com a servei públic, aquest tipus d’actituds i els desperfectes ocasionats a les instal·lacions i els trens afecten directament totes les persones usuàries del servei”, ha recordat la companyia, que ha precisat que durant la nit de divendres va afegir set trens addicionals davant “la demanda de passatgers no prevista”. “Per evitar aglomeracions i riscos en andanes i trens, Ferrocarrils va adaptar la seva oferta amb rapidesa i en base als recursos disponibles”, han assenyalat els responsables del servei.

La UAB desvincula el botellot dels estudiants

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha desvinculat els estudiants del macrobotellot al campus. “Les 8.000 persones no eren estudiants universitaris. El centre va ser utilitzat d’una forma no usual per fer una festa i hi havia gent que venia en trens de tot arreu, però no eren tots els nostres estudiants”, ha assenyalat Lafuente als micròfons de Rac1.

“Es va decidir que fos la UAB, però hauria pogut ser en un polígon industrial”, ha continuat el rector de la UAB, que diu que té constància que es va entrar en quatre apartaments de la Vila Universitària. “Espero que els incidents i els danys només siguin en aquests quatre pisos. De robatori, ens en consta només un, però podria ser que demà ens n’arribés algun més”, ha reconegut Lafuente.

Comentaris

    FRAN BCN 19/09/2021 9:14 pm
    Només són garrulos, xusma i gentussa, quina pena de jovent..

Nou comentari