El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjà reclama la tercera dosi per a la gent gran al setembre
  • CA

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha demanat a Twitter que el Govern comenci a preveure l’adimistració de la tercera dosi de la vacuna a la gent gran. En fil a Twitter Mitjà ha argumentat per què creu que administrar la tercera dosi a la gent gran més aviat que tard ha de ser una de les prioritats del Govern.

“No hi ha evidència definitiva, però esperar vol dir comprovar si els avis moren sense la tercera dosi. És una aposta per salvar vides. L’administració ha de pecar de cautelosa”, ha dit Mitjà. “La dosi de record estimula la memòria, s’eleven els nivells d’anticossos entre 5-10 vegades, i tenen més afinitat per atacar el virus. En trasplantats hi ha un increment de la protecció del 40% al 70% amb la 3a dosis”, ha explicat Mitjà al fil de Twitter.

Per altra banda, l’investigador Salvador Macip ha fet referència a l’argumentació de Mitjà i ha comentat la seva posició amb matisos, perquè ha posat en context la viabilitat i la necessitat d’administrar una tercera dosi en algunes franges d’edat. “L’Oriol Mitjà explica molt bé aquí les raons per fer-ho. En resum: les defenses baixen sempre amb el temps, per tant donem-la com abans millor per prevenir morts en la població més susceptible”, ha dit Macip al seu Twitter. “Però cal tenir en compte que les reserves de vacunes son finites. Què salvarà més vides a la llarga, prioritzar la 3a dosi, vacunar els <15a o accelerar la vacunació als països que van endarrerits? Difícil de saber, perquè totes tres coses semblen clau”, ha afegit.

La seva posició passa per una observació atenta de la tendència del virus en les pròximes setmanes. “La meva opinió: vigilem bé el número de casos greus entre vacunats i no fem res fins que els percentatges comencin a canviar. Si passa, actuem ràpidament donant el boost als més susceptibles. (Una excepció podrien ser els immunodeprimits, que podrien rebre’l ja.)”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa