El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Macip alerta que els vols procedents del Regne Unit són una “ruleta russa d’importació de virus”
  • CA

L’investigador de la Universitat de Leicester i professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC, Salvador Macip, ha advertit que els vols procedents del Regne Unit són “una ruleta russa d’importació de virus” a Catalunya. Macip ha denunciat a través de les xarxes socials que viatgers que arriben en vols des del país britànic ho fan sense les suficients mesures de seguretat, entre aquestes, “un test de sortida per vacunats”. Posterioment, l’investigador ha afegit en declaracions a Catalunya Ràdio que l’augment de casos de Covid-19 al Regne Unit implica alguns “riscos” per Catalunya: “Si véns del Regne Unit i no et fas un test abans de volar es corre el risc d’importar la nova variant i casos; això ens ho podem permetre durant un temps, però si veiem que els casos pugen haurem d’augmentar les mesures”.

Actualment, al Regne Unit es declaren uns 50.000 casos diaris i les autoritats reconeixen que es podria arribar a 100.000. Malgrat tot, de moment, el govern de Boris Johnson no té pensat aplicar mesures restrictives com demanen alguns sectors. Les autoritats confien en l’acceleració de la campanya de vacunació per mantenir el pols contra el virus. “Tot i que la cursa entre la vacuna i el virus l’estem guanyant, la distància s’escurça”, ha advertit el ministre de salut britànic, Sajid Javid.

La nova mutació que els investigadors britànics van trobar a finals de setembre ja representaria un 6% dels casos nous que es notifiquen al país. Segons alguns experts seria entre un 10 o un 15% més contagiosa que l’original. De moment, però, els científics diuen que la mutació “no reduiria l’efectivitat de les vacunes”. El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, es va referir ahir a aquesta nova mutació i va dir que a Catalunya encara no s’ha detectat, tot i reconèixer que la Delta ha fet moltes mutacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: falco a octubre 21, 2021 | 17:00
    falco octubre 21, 2021 | 17:00
    NO enten res del que esta passant? Estem al pais delsidiotes. Tan costa exigir un test del dia en que viatjen al arribar a Espanya. Es veu que els hi possa aixo de no tindre clar el que pot passar. Aixt funciona tot al reino
    • Icona del comentari de: Bernat Pescador a octubre 22, 2021 | 10:05
      Bernat Pescador octubre 22, 2021 | 10:05
      Segons la mentalitat espanyola -encomanada a molts catalans- no s'han de posar mai traves a la "indústria" del turisme "tot-s'hi-val", ni al seu "creixement", ni tocar-ho això ! Falcó, si no comprens això, no comprendràs res del capteniment foll de l'estat espanyol. Se sap, i és evident, que un grup de persones tancades en un avió durant una hora o hores, son el sistema més ràpid i eficient per a transmetre tota mena d'infeccions i malalties encomanadisses... És evident que cal prendre mesures sanitàries a la sortida i a l'arribada dels avions.
  2. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 21, 2021 | 22:07
    Vendetta octubre 21, 2021 | 22:07
    Carnet sanitari sino el tens no et pots moure sencill no?
    • Icona del comentari de: Lambretta a octubre 22, 2021 | 11:25
      Lambretta octubre 22, 2021 | 11:25
      Certificat sanitari, pass sanitari o green pass, si no el tens no et pots moure, senzill no?
  3. Icona del comentari de: És així a octubre 22, 2021 | 09:58
    És així octubre 22, 2021 | 09:58
    "Todo por el turismo, coÑo". Vet aquí un altre lema espanyol. Quina pena d'estat, l'espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa