El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
López Codina alerta que vacunar l’Àfrica “no és una qüestió solidària, sinó intel·ligent”
  • CA

El professor de la UPC i investigador del BIOCOM-SC Daniel López Codina ha alertat aquest dimecres que al continent africà “tenim la malaltia silenciada“, en referència a la pandèmia del coronavirus. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, López Codina ha explicat que per culpa de la pobresa, a l’Àfrica no es pot seguir correctament quina és la situació del virus, i ha recordat que allà la mortalitat ha de ser més alta perquè quan la Covid-19 es topa amb un organisme que pateix altres malalties, esdevé encara més mortífera. Així doncs, ha demanat tenir també una estratègia de vacunació a l’Àfrica perquè “si no vacunem allà, hi poden aparèixer soques que deixin els vaccins sense efecte“. “No és una qüestió de solidaritat, sinó d’intel·ligència”, ha afegit.

Per altra banda, ha posat sobre la taula que països “amb una temperatura” similar a la nostra estan patint una situació epidemiològica greu, com és el cas d’Itàlia o de Malta, i que això ha de fer que ens adonem que encara no ens trobem en un clima que ajudi a combatre el virus. “La pandèmia segueix activa i podem tenir un nou creixement”, ha dit, i és per això que ha demanat “actuar de manera immediata davant de qualsevol augment de dades” i ser “prudents” a l’hora d’aixecar mesures restrictives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 17, 2021 | 08:54
    Doctor Strangelove març 17, 2021 | 08:54
    Qui és aquest paio? Encara no s'ha assabentat que això de la intel·ligència és una cosa molt complicada i que gairebé ningú sap el que és? Sinó que li preguntin a la senyora que tenia un nen jugant a escacs i només se li acut que preguntar-li a l'Unamuno si els escacs desenvolupaven la intel·ligència, a la qual cosa l'home contestà, i tant senyora, els escacs desenvolupen la intel·ligència per jugar als escacs! En fi, mireu el currículum del paio aquest i entendreu el que dic. Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa