El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
López Bofill diu que la UPF estudia sancionar-lo per “pressions externes”
  • CA

El professor de la universitat i regidor de Junts a Altafulla, Hèctor López Bofill, creu que la decisió de la Universitat Pompeu Fabra d'”emprendre algun tipus d’acció” contra ell per un polèmic tuit està motivada per pressions externes. A través de Twitter, López Bofill ha proposat als que, segons ell, volen “retallar” la seva llibertat d’expressió que el denunciïn davant la justícia, perquè així “facin el ridícul com ho va fer el fiscal espanyol” que va provar d’inhabilitar-lo.

La polèmica piulada es va fer el 27 de desembre, quan el regidor va dir que veia contradictori que s’admeti “resignadament” que morin gairebé 25.000 persones de covid i que, en canvi, faci un “terror absolut” que mori algú com a conseqüència “d’un conflicte d’emancipació nacional”. Segons la UPF, aquesta afirmació no reflecteix “ni la visió ni els valors” de la universitat. Davant d’això, ha explicat que s’ha demanat a l’òrgan competent que “explori si, en virtut dels principis i mecanismes que recull el Codi Ètic, pertoca emprendre algun tipus d’acció”.

La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya ha emès aquest divendres un comunicat en què assegura que els “preocupa” el precedent que marca “la reprovació de reflexions que els membres de la comunitat puguin fer en l’àmbit personal”. La FNEC insta el rectorat a “rectificar i protegir la llibertat d’expressió i de càtedra” dels membres de la comunitat universitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa