El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ocupació de les UCIs baixa i els nous contagis resisteixen per sota dels 2.000
  • CA

L’ocupació dels UCIs a Catalunya s’ha reduït en les últimes 24 hores amb set pacients menys, deixant el total en 511. La pressió hospitalària, segons les dades de Salut d’aquest dimecres, també baixa amb 12 hospitalitzats menys amb Covid-19, i el total queda en 1.751. A més a més, els nous contagis confirmats per PCR i TA no passen dels 2.000, en concret se’n notifiquen 1.941. Les xifres corroboren les explicacions que va donar ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en què va descriure un escenari de creixement suau de la corba i en cap cas explosiu. Ara bé, es manté una ocupació elevada de les UCIs, tot i que ja s’encadenen diversos dies de reduccions i caldrà veure si l’evolució dels nous contagis condueix o no els casos a situacions greus que requereixin passar a cures intensives. Aquests dies les dades haurien de mostrar els efectes reals de la Setmana Santa, un punt clau per decidir sobre les restriccions. Alguns canvis ja estan damunt la taula.

Els índexs que mostren la propagació de la pandèmia encara estan sota els efectes dels sis dies festius de Setmana Santa i no reflecteixen la situació real de l’epidèmia, tal i com ha advertit en diverses ocasions Argimon. Avui el risc de rebrot suma 47 punts i se situa en 336, mentre que la velocitat de propagació puja fins a 1,31. És un increment irreal i Salut calcula que la xifra real podria situar-se al voltant de l’1,2. La incidència acumulada a 14 dies passa de 255,13 a 255,63. L’índex de positivitat continua baixant, passant de 7,87 a 7,45%.

Salut notifica 19 morts més (21.594 en total). Les dades de vacunació no s’han actualizat avui i s’informaran demà dijous, ha advertit la conselleria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa