El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC dona llum verda a les restriccions sense toc de queda
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat llum verda a mantenir totes les restriccions que hi ha vigents al país, que a partir de la matinada de divendres aixecarà el toc de queda. El Govern de la Generalitat va avançar aquesta setmana que tenia la intenció de demanar una altra pròrroga per a la restricció de l’aforament a restaurants, teatres i gimnasos, la limitació a 10 persones de les reunions socials i l’ús del passaport Covid. També es manté el tancament de l’oci nocturn.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que a partir d’ara es farà una revisió setmanal de les restriccions en vigor. Les autoritats sanitàries aposten per mantenir totes les restriccions –a excepció del toc de queda, que mai ha sigut una recomanació del Comitè Científic Assessor i que ha generat molta polèmica– almenys fins que s’arribi al pic de contagis. El departament de Salut esperava que el nombre de contagis toqués sostre fa uns dies, però la tornada a l’escola ho ha impedit.

Així mateix, la Generalitat no es planteja reobrir l’oci nocturn. Segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la qüestió s’analitzarà a partir de la setmana que ve, però ha recordat que l’aixecament de les restriccions no depèn únicament de la conselleria de Salut, sinó que és una feina conjunta del Procicat.

Aquest dijous Salut ha notificat més de 52.000 casos de Covid, un rècord absolut de tota la pandèmia malgrat que no tots es poden computar a un sol dia, ja que hi ha dades que arriben amb retard i després es redistribueixen entre diferents dies. Tot i això, aquesta setmana s’ha batut igualment el rècord de positius registrats en un sol dia amb més de 43.000, una dades més que la sisena onada encara no ha arribat al pic malgrat que hi ha diversos indicadors que mostren un alentiment de la propagació del virus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a gener 20, 2022 | 16:48
    Cal dir-ho gener 20, 2022 | 16:48
    Millor no córrer, ara ja es comença a parlar d'una altra variant de la Covid-19, la BA.2 que fa feredat . Si la vaccinació no arriba a tot el món, no ens en sortirem, si més no a curt i mig termini. Esperem que els senyors Boadas i Pallarols deixin de fer el mec cada vegada que veuen afectats els seus negocis no essencials i que tota la població faci servir el sentit comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa