El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lleida, a les portes d’un “gran rebrot”, avisa un expert que reclama confinaments “ja”
  • CA

El físic de la URV Àlex Arenas, expert que ja va advertir dels perills de la primera onada de Covid-19, ha advertit aquest divendres al Govern que cal actuar de forma immediata a Lleida per aturar que s’estenguin els brots.”El brot va en creixement i no podem permetre que s’estengui a més regions, ara podem fer un confinament quirúrgic i no cal fer-lo més gran més edavant”, ha remarcat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Arenas ha assegurat que en el brot de Lleida “la cadena de contactes se’ns escapa” perquè el rastregi manual no és suficient per controlar-ho. “Si tinguessim una aplicació tindríem una situació més favorable, amb la que tenim ara hem d’actuar amb el que podem fer; el que no podem permetre és que el brot s’expandeixi perquè ja és gran i perillós i s’ha d’actuar de forma contundent ja”.

El físic ha fet aquest divendres diversos tuits a Twitter advertint de la situació. Segons ha dit a la ràdio, ha pogut parlar posteriorment amb el departament de Presdiència de la Generalitat, però no amb Salut.

Des de l’Hospital Arnau de Vilanova el doctor José Luis Morales-Rull ha dit en declaracions al programa Tot es mou de TV3 que a Lleida tenen “la sensació d’estar al començament del que vam viure al més de març”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa