El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat recorda que la prohibició d’obrir locals nocturns segueix vigent
  • CA

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla de reobertura de les activitats recreatives musicals de l’oci nocturn, que s’aplicarà un cop decaigui l’ordre de tancament del Ministeri de Sanitat. El document contempla mesures generals per aquells locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes. Tots ells hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures de higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització. En el cas dels grans locals, la venda d’entrades haurà de ser anticipada, la pista estarà perimetrada i no s’hi podrà consumir.

Però cal el vist-i-plau de Madrid, que de moment, no arriba. En roda de premsa, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha deixat clar que no hi ha cap data prevista perquè s’aixequi una prohibició que van acordar les comunitats l’agost del 2020. Darias, preguntada per si podria entrar en vigor el pla del Procicat, ha respost que en la reunió que han mantingut avui els representants autonòmics de sanitat, la Generalitat no ha expressat aquesta qüestió, i ha insistit que segueix vigent la prohibició. La ministra tampoc no ha volgut concretar una data aproximada de reobertura de l’oci nocturn.

Carolina Darias ha recordat aquest dimecres que els locals d’oci nocturn estan obligats a tancar a la una de la matinada mentre no es modifiqui la Declaració d’Actuacions Coordinades (DAC) aprovada el 14 d’agost passat. La ministra de Sanitat ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, on algunes Comunitats Autònomes han plantejat la qüestió. D’altra banda, Darias també ha demanat “responsabilitat” a la ciutadania perquè les aglomeracions del cap de setmana, un cop anul·lat l’estat d’alarma, no es tornin a repetir. “No hem derrotat el virus”, ha subratllat la ministra.Tal com va fer ahir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, Darias ha manifestat que no li van agradar gens les imatges d’aglomeracions a ciutats com Barcelona o Madrid del cap de setmana un cop va decaure l’estat d’alarma, i que li va saber especialment greu pels sanitaris.

“Puc entendre les ganes de tornar a la normalitat, però no es pot passar del tot al res”, ha subratllat la titular de la cartera estatal de Sanitat. “S’ha acabat l’estat d’alarma, però la pandèmia no. No hem derrotat el virus, estem en vies de fer-ho, però encara no ho hem fet. I estem en un Estat de Dret que té normes. Faig una crida a la responsabilitat”, ha afegit

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a maig 12, 2021 | 20:38
    ciutadà maig 12, 2021 | 20:38
    No se perquè ens atabaleu amb ordres i decrets si, al capdavall, és l'estat qui te la darrera paraula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa