El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’estat espanyol es tenyeix de vermell al mapa de la UE sobre l’estat de la covid-19
  • CA

L’estat espanyol s’ha tenyit pràcticament de vermell al mapa de la UE sobre la covid-19 pel repunt de casos de les darreres setmanes, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades aquest dijous. Excepte Galícia i Castella La Mancha, tots els territoris de l’estat estan per sobre els 200 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Catalunya continua per segona setmana consecutiva en aquesta zona de perill pel virus. Amb l’entrada també de Portugal a la zona vermella, la península Ibèrica es converteix en l’epicentre de la cinquena onada de la pandèmia a la UE.

Pel que fa a la resta de la Unió Europea, la majoria de països tenen nivells baixos de contagis, per sota els 50 casos per cada 100.000 habitants. Només Irlanda, Luxemburg i algunes parts de Suècia i Països Baixos estan en una zona intermèdia de color taronja amb menys de 200 casos per cada 100.000 habitants.

Preocupació per Espanya

L’Organització Mundial de la Salut ha alertat aquest dijous del “creixent risc d’hospitalitzacions” a Espanya per la propagació de la variant Delta de la covid-19. “L’augment de casos es deu a una major interacció social per l’aixecament de les restriccions i a la propagació de la variant Delta, que és més transmissible”, ha assegurat a l’ACN un portaveu de l’organització.

L’OMS avisa l’estat espanyol que la vacunació és “vital” aquest estiu perquè una sola dosi no protegeix completament de la variant, segons les evidències recollides. Però la campanya d’immunització no és suficient. “Cal fer-ho tot”, recorden des de l’OMS, que recomana sobretot “evitar grans concentracions de gent”, mantenir la distància social i utilitzar la mascareta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 08, 2021 | 15:39
    Gonzalo juliol 08, 2021 | 15:39
    Os falta un pequeño detalle ...de los positivos en Europa, España tienel 42% del total. Y Cataluña, el 15 % de toda Europa. Quizás el titular debería de ser otro, no?
    • Icona del comentari de: JHG a juliol 08, 2021 | 16:09
      JHG juliol 08, 2021 | 16:09
      No entenc el tu dialecto
      • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 11, 2021 | 11:43
        Gonzalo juliol 11, 2021 | 11:43
        Normal. Los analfabetos como tú sois así de ignorantes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa