Les sales de concert reclamen mesures addicionals a l’increment d’aforament fins al 70%

Carmen Zapata recorda que la majoria no estan fetes per acollir públic assegut i no poden arribar a aquests percentatges

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) adverteix que l’ampliació d’aforaments als espais culturals anunciada pel Govern a partir del 24 de maig “no els serveix de res”. Segons ha dit a l’ACN la gerent, Carmen Zapata, si això no s’acompanya d’altres mesures, com l’absència de distància social, les sales es quedaran “absolutament igual” perquè la majoria, però sobretot les més grans, no podran arribar a aquests percentatges mentre el públic hagi de seure en cadires. Sales com l’Apolo, amb 1.300 persones d’aforament només pot arribar a posar 300 localitats, diu com a exemple. Zapata demana que s’avanci en la validació dels autotestos i el certificat de vacunació perquè aquesta obertura els pugui beneficiar de forma efectiva.

Des de les sales de concerts segueixen insistint que la solució passa per acabar amb la distància social, especialment després de les proves pilot de l’Apolo, el Palau Sant Jordi i Obrim Girona. “Òbviament, per la mascareta queda temps, però que puguis entrar a un espectacle i estar dret, separant les zones de beguda de les altres”, demana la gerent de l’ASACC.

Zapata diu que esperen a veure “la lletra petita” de l’anunci del Govern, però mentrestant apunta que per a les sales, que sigui el 50%, el 70% o el 100% de l’aforament “no serveix de res” si s’han de “guardar distàncies”. És a dir, si cal posar cadires en espais l’aforament dels quals no estava pensat per fer-ho i per tant queden lluny d’assolir aquests percentatges amb el públic assegut. Un altra “mesura afegida” que reclamen des de les sales és que s’autoritzi l’obertura del servei de bar.

Nou comentari