Les restriccions poden aplanar la corba entre mitjans i finals de gener si no pugen els casos

Investigadors de la UPC alerten que el ritme de contagis pot accelerar-se abans que funcionin les mesures i demanen minimitzar la interacció

El Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC) creu que les noves restriccions decretades aquest dilluns pel Govern podrien aplanar la corba de contagis a mitjans o finals de gener, sempre que el ritme de casos actual es mantingui. Els investigadors han explicat a Twitter que la tendència de la corba “dependrà molt” de l’activitat i les interaccions sociolaborals que hi hagi en dies laborables. A més, han alertat que podria ser que el ritme de contagis s’acceleri abans que les restriccions funcionin i han demanat minimitzar les relacions socials.Segons han explicat, aquest escenari complicaria la situació hospitalària les setmanes vinents. “Si la situació no millorés i els hospitals continuessin carregats, serà una molt mala notícia”, han dit.

Amb tot, han admès que “no està clar” que les mesures anunciades puguin reduir un 30 o 40% la transmissió, que segons els investigadors és la tendència que caldria “no només per aplanar la corba sinó per doblegar-la”. El Procicat ha aprovat aquest dilluns el confinament municipal durant 10 dies a partir del 7 de gener. També es tancarà el comerç no essencial els caps de setmana, i es tancaran centres comercials, botigues de més de 400 m2 i equipaments esportius coberts –a excepció de piscines- tots els dies de la setmana.

Nou comentari