Les farmàcies podran vendre tests antígens sense recepta

A països com els EUA i Alemanya aquestes proves es poden adquirir en grans superfícies

El govern espanyol prepara la normativa que premetrà finalment comprar tests antígens lliurement a les farmàcies i que no sigui necessari presentar recepta mèdica. El Ministeri de Sanitat ha publicat un esborrany d’un reial decret a través del qual es regularà la venda d’aquest instrument de diagnòstic i la seva publicitat. En aquest moment, s’ha obert la fase d’audiència i informació pública, fins al 25 de maig, per recollir l’opinió de ciutadans que es puguin veure afectats per la normativa.

L’esborrany indica que la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 “fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica” al país amb l’objectiu de “prendre les mesures adequades” i “controlar eficaçment la progressió de la pandèmia”. Com a mesura extraordinària i “per facilitar l’accés a la realització de proves d’autodiagnòstic per la Covid-19” s’elimina la necessitat de tenir prescripció mèdica per comprar-los en farmàcies. Així mateix, “per afavorir el coneixement de l’existència d’aquesta prova, és convenient permetre la realització de publicitat dirigida al públic”.

La venda de tests antigènics en farmàcies ha estat una exigència per part d’alguns epidemiòlegs i altres sectors de la societat. A Catalunya el Govern va tenir en les primers onades una posició conservadora sobre els tests, però darrerament Alba Vergés ha fet declaracions reclamant que s’obri aquesta possibilitat. Països com els EUA i Alemanya permeten la venda de tests antígens en grans superfícies. Aquesta prova diagnòstica ha demostrat la seva eficiència en l’organització de grans esdeveniments culturals, com és ara el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi amb 5.000 persones.

Comentaris

    Gonzalo Facha Segurata 02/05/2021 6:32 pm
    Gonzalito! Has tomado tu racion diària de semen en Rambla de los Hijos de Mil Putas, 74 BCN?

Nou comentari