El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les farmàcies fan més de 2.000 tests d’antígens supervisats en cinc dies
  • CA

Més de 2.000 persones s’han fet un test d’antígens ràpid (TAR) supervisat a les farmàcies i això ha permès detectar uns 50 positius en cinc dies. Es tracta d’una nova modalitat adreçada a persones asimptomàtiques i que no són contactes estrets que es va posar en marxa divendres passast. El circuit, acordat entre el Departament de Salut i el Consell de Col·legis Farmacèutics, determina que la prova té validesa clínica, a diferència de la que l’usuari compra i s’endú a casa per autodiagnosticar-se.

En aquest cas, la persona es pren les mostres davant del personal de farmàcia i aquest confirma el resultat. El resultat queda registrat a la història clínica del pacient però no està aprovat per Europa per obtenir el certificat covid digital.En cas que el resultat sigui positiu, Salut activa l’engranatge de detecció i seguiment de positius. Així, la persona rep un missatge al mòbil per accedir a l’eina de rastreig, on podrà gestionar la baixa laboral i reportar els contactes estrets.

Els tests al lleure s’allargaran fins al 12 de setembre

A més, les farmàcies estan realitzant proves de detecció de la covid-19 sota prescripció i finançades pel Departament. Actualment s’estan fent a persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu. Està previst que aquest cribratge s’allargui fins el 12 de setembre, just abans de l’inici del curs escolar.

Tot i això, Salut ha afirmat que la població diana pot ampliar-se o canviar segons l’evolució de la pandèmia i els focus de contagis, instrucció que determinarà l’Agència de Salut Pública.

Actualment hi ha 1.300 farmàcies que ofereixen les diverses modalitats per fer els TAR.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa