L’EMA investigarà quatre casos de trombosis en vacunats amb Janssen

El regulador de la UE per ara no té clar que estiguin relacionats amb el vaccí, però els estudiarà

L’Agència Europea del Medicament (EMA) investigarà quatre casos “greus” de trombosis estranyes en vacunats amb Janssen. Un d’ells s’ha produït en els assajos clínics i els altres tres als Estats Units, on ja s’ha començat a administrar. A la Unió Europea, Johnson&Johnson no la començarà a distribuir fins a mitjans d’abril. “Per ara, no està clar que hi hagi una associació causal entre la vacuna Janssen i aquests casos”, ha dit aquest divendres en un comunicat l’EMA, que els analitzarà per determinar si són o no un efecte secundari de la vacuna.

Concretament, s’han notificat quatre casos greus de coàguls sanguinis inusuals amb plaquetes baixes en sang després de la vacunació. Per ara els informes apunten que “actualment no està clar si existeix una associació causal entre la vacunació amb Janssen contra la Covid-19 i aquestes afeccions“, afirma. “S’estan investigant aquests casos i es decidirà si pot ser necessària una acció reguladora, que generalment consisteix en una actualització de la informació del producte”, assenyala l’EMA, que comunicarà amb més detall tota la informació disponible una vegada hagi conclòs l’avaluació.

Comentaris

    Vicenç Ramoneda 09/04/2021 5:07 pm
    Madrid alerta del rebuig a l'AstraZeneca: el 62% dels citats no vol la vacuna. Salut investiga la mort de dos homes a Catalunya després de rebre l'AstraZeneca. Una neboda de l'home mort a Tàrrega ha compartit a les xarxes socials un missatge en el qual explica que era un home "sa i esportista" i que, en poc més d'una hora després de vacunar-se, va perdre la vida."No crec en les casualitats, sí en els fets. Tinc ràbia perquè ens diuen que són casos aïllats, però convidaria a tots els membres de l'EMA i a les seves famílies a donar exemple i posar-se AstraZeneca i a veure si així ens diuen que són casos aïllats", ha escrit la neboda. La familiar retreu: "No tenen vergonya", i agraeix el suport rebut en desenes de missatges arran de la seva denúncia a les xarxes socials.
    Pepe 09/04/2021 4:38 pm
    Pregunta: Si no s'haguessin vaccinat, seguirien vius?

Nou comentari