L’EMA es pronunciarà la setmana que ve sobre la vacuna de Janssen i els casos de trombosi

El regulador europeu manté que "els beneficis del vaccí superen els riscos dels efectes secundaris"

L’Agència Europea del Medicament (EMA) emetrà una recomanació la setmana que ve sobre la vacuna de Janssen en el marc de la investigació sobre la seva possible relació amb casos de trombosi. Després que l’agència de Salut dels Estats Units recomanés la suspensió de la vacunació amb Janssen per sis casos “greus” de trombosis estranyes, ara l’EMA ha accelerat la seva investigació i preveu emetre una recomanació la setmana que ve. Mentrestant, però, el regulador europeu manté la confiança en el vaccí produït per Johnson&Johnson i insisteix que “els beneficis de la vacuna són superiors als riscos dels efectes secundaris”.El vaccí de Janssen encara no s’ha començat a administrar a la Unió Europea i aquest dilluns Johnson&Johnson va anunciar que retardava la distribució de les dosis mentre s’estudien els casos de trombosis als Estats Units.

En un comunicat, l’EMA apunta que la setmana que ve decidirà “si cal prendre accions reguladores” i remarca que està treballant “de prop” amb les autoritats sanitàries dels Estats Units, que aquest dilluns van recomanar aturar el subministrament de la vacuna per sis casos “estranys” de trombosis en gairebé set milions de vacunats.

Comentaris

    Un català 14/04/2021 8:54 pm
    Doncs ja ho sabeu, Europa sembla que els deixarà.... I en pexrito ? Seguirà fent el babau ?
    Això no és tot 14/04/2021 7:58 pm
    Que rar vacunar-se i tot seguit trombus, devia tenir patologies prèvies", Janssen de Johnson and Johnson va tenir un juí molt famós, per mesclar talc amb asbestos, amiant (cancerigen).

Nou comentari