El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’eficàcia de la vacuna de Johnson&Johnson és del 85%, però més baixa amb la soca sud-africana
  • CA

Una sola dosi de la vacuna Covid-19 de Johnson & Johnson és eficaç per prevenir malalties de moderades a greus, ha informat la companyia aquest divendres. La companyia Johnson & Johnson, que ha fet la vacuna en col·laboració amb Janssen Pharmaceuticals, està preparat per demanar a la Food and Drug Administration dels EUA l’autorització d’ús d’emergència a partir de la setmana que ve. L’agència reguladora nord-americana podria autoritzar la vacuna a finals de febrer. Seria la tercera vacuna Covid-19 disponible als Estats Units, juntament amb Pfizer-BioNTech i Moderna.

Els resultats de l’assaig en fase 3 de Johnson & Johnson va concloure que la vacuna era globalment efectiva fins al 85% per prevenir malalties greus, que incloïen malalties que necessiten hospitalització. Les dades provenien de més de 44.000 participants als Estats Units, Sud-àfrica i diversos països llatinoamericans.

Tot i això, segons informa la NBC, la baixa eficàcia de la vacuna contra la variant de Sud-àfrica és preocupant. La soca sembla representar una amenaça per a les vacunes actuals contra el Covid-19 que altres variants, com la variant del Regne Unit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa