El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Solà, una de les millors notes de les PAU: “Em vaig preparar bé les específiques perquè són les que més puntuen”
  • CA

Amb un 9,96, Laura Solà (Sabadell, 2003) s’ha convertit en una de les estudiants amb millor nota a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’aquest 2021. Alumna de l’escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell (Vallès Occidental), assegura que han estat dos anys de batxillerat amb moltes hores d’estudi, amb dos confinament de classe inclosos en el segon curs i el greuge afegit de fer els exàmens de selectivitat amb mascareta, fet que crea “bastanta ansietat”, admet. Amb una nota final de 13,96, cursarà el grau de Ciència i Enginyeria de Dades a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que l’any passat tenia una nota de tall de 12,63. Abans, però, gaudirà l’estiu amb amics i viatjarà a Anglaterra, lluny dels apunts.

Solà explica que el passat 23 de juny era de viatge de fi de curs amb unes amigues a Menorca, quan van començar a rebre missatges en què els avisaven que ja podien consultar els resultats de les proves. “Vaig veure que tenia totes les assignatures amb un 10 excepte Llengua Castellana, amb un 9,5, i vaig començar a plorar de l’emoció”, explica en declaracions a l’ACN.

Després de parlar amb els pares i els amics, van contactar amb els professors, que els van avançar que, tot i no tenir la mitjana calculada del centre, hi havia molt bones notes entre els alumnes. És el premi, considera Solà, a dos anys d’esforç, amb la duresa d’un batxillerat sumat a la situació de pandèmia, que va trasbalsar la normalitat durant el primer curs i que durant el segon s’ha vist interromput per dos confinaments de classe.

“He estudiat amb molta antelació per als exàmens des de 1r de batxillerat, quan ja et diuen que la nota compta, i per la selectivitat vaig estudiar des de tres setmanes abans, preparant bé les assignatures específiques perquè són les que més puntuen”, assenyala. Unes proves d’accés que s’han fet per segon any consecutiu amb mascareta: “Crea bastanta ansietat, quan ets a l’examen, amb la pressió, costa respirar”, explica.

La nota final queda en un 13,96 sobre 14,00, resultat del 10 obtingut a batxillerat i del 9,90 a la selectivitat, que un cop sumades les assignatures específiques queda en un 9,96. Tot i ser una bona estudiant, no tenia clar què volia fer un cop acabés el batxillerat fins dues setmanes abans de la selectivitat.

“Sempre m’ha agradat les matemàtiques i la física, i després de diverses jornades de portes obertes, vaig optar per Ciència i Enginyeria de Dades, a la UPC”, explica. Amb una nota de tall de 12,63 al 2020, és d’esperar que no tingui problemes per entrar-hi enguany.

Un cop tancada aquesta carpeta, afronta un estiu on deixarà els apunts ben lluny i aprofitarà per anar uns dies amb una família a Anglaterra, a més de passar temps amb els amics i els seus pares, que assegura que li han fet costat durant aquests dos anys. En Marcos Solà, el seu pare, es mostra orgullós de l’esforç que ha fet la seva filla, i explica que seguiran oferint-li tot el suport en la seva nova etapa, ara a la universitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: adolf a juny 28, 2021 | 16:28
    adolf juny 28, 2021 | 16:28
    Això es serio ?, una prova que de facto es un aprovat general es útil ?, es a dir només serveix per escollir escola, a les hores no seria millor que cada escola recuperés per ingressar l'anomenat antic examen de ingrés, potser no es pràctic ja que hi ha mes escoles que alumnes, be vull dir clients, tot això es una farsa.
  2. Icona del comentari de: Pedro a juny 28, 2021 | 20:01
    Pedro juny 28, 2021 | 20:01
    El problema no es entrar, es salir de la universidad. Con diploma en la mano, claro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa