L’Audiència Nacional tanca la porta a investigar si Félix Rodríguez de la Fuente va ser assassinat

El Jutjat Central d’Instrucció arxiva la causa

No es competència dels tribunals espanyols. Aquest és l’argument que ha utilitzat el magistrat Santiago Pedraz, titular en substitució del jutjat central d’instrucció 5 de l’Audiència Nacional, per arxivar la investigació de la mort del naturalista Félix Rodríguez de la Fuente. Una decisió del passat dos de novembre que tanca, tot i que encara hi podria haver un recurs d’apel·lació, la possibilitat que s’investigui si el famós reporter de la natura de TVE va ser assassinat, segons la tesi que l’accident aeri en què va morir hauria estat provocat expressament. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés El Món, el jutge conclou que el cas no s’adscriu al que ordena l’article 23 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, per tal que els tribunals espanyols tinguin competència per fer instruccions en delictes fora de la competència territorial. A més, considera que els fets estan prescrits i que no hi ha cap denunciat, més enllà d’una referència genèrica.  

El cas es va reobrir per una denúncia criminal presentada el passat 4 de maig per part de l’advocat Ander Mújika, per un suposat delicte d’homicidi de Félix Rodríguez de la Fuente, contra persones indeterminades. Els fets es van produir a Alaska, el 14 de març del 1980. Deu dies després, l’Audiència va arxivar la denúncia. L’advocat va interposar recurs de reforma i el fiscal va comparèixer per informar contra la possibilitat que s’investigués aquesta mort com un homicidi. 

Pel lloc del sinistre mortal, Unalakleet (Alaska), perquè no es concreta cap nom o indici de sospitós i perquè fa més de 40 anys dels fets i ja hauria prescrit, Pedraz considera que només queda una opció, tancar el cas. De fet, les sospites sobre els punts foscos de la mort de Rodríguez de la Fuente van alimentar diversos programes de televisió així com diverses tesis que s’acosten a la conspiració. Un dels reportatges més cridaners va ser el del programa Cuarto Milenio, que apuntava la possibilitat que s’haguessin manipulat peces de la seva avioneta per fer-la caure en ple vol.   

La interlocutòria del passat dos de desembre sobre Félix Rodríguez de la Fuente i el seu possible homicidi

Nou comentari