El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Ajuntament de Barcelona premia Fibracat TV per visibilitzar les dones tech
  • CA

El canal de TDT en català Fibracat TV ha rebut el premi FEM TECH de l’Ajuntament de Barcelona al millor projecte de visibilització de les dones tech a la ciutat. Els guardons, que s’atorguen per primer cop, han reconegut tres projectes més: “Technovation Girls Catalunya” (Associació Espiral, Educació i Tecnologia);  “Dades Obertes sobre Dones Tecnòlogues a Barcelona” (Associació DIGITALFEMS) i “Sischain: una Blockchain de Sororidad”, d’Adriana Aguirre Such i Stefania-Maria Kousoula. L’objectiu dels Premis FEM TECH és donar visibilitat, reconeixement i suport a projectes del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i contribuir a combatre, així, l’escletxa digital de gènere a la ciutat. 

El premi de l’Ajuntament de Barcelona és el 6è reconeixement que rep Fibracat TV des del seu naixement, el juny de 2020. Fa només uns dies va rebre una menció especial als premis ZOOM ‘pel seu èxit i la valentia de crear un canal dedicat a dona i tecnologia’. L’Institut d’Estudis Catalans li va atorgar una menció honorífica en el Premi Creu Casas de l’IEC-Dones per canviar el món per la seva tasca de visibilització del talent femení,  l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) li va lliurar el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, el sector TIC li va atorgar el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya li va atorgar una menció especial en els Premis Impacte, “per la divulgació que fa de la tecnologia des d’una perspectiva de gènere”. 

Fibracat TV no emet pel·lícules, ni sèries, sinó espais divulgatius i entrevistes amb una durada d’entre 5 i 30 minuts on visibilitza referents femenins de l’àmbit tecnològic, científic, empresarial, etc.  Més del 80% de la programació és de producció pròpia i el 94% creada a Catalunya. A més, és l’únic canal de TDT amb difusió a tot Catalunya que supera el 95% de contingut en català.  

Sobre Fibracat TV 

Fibracat TV és el canal de TDT en català impulsat per Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions de Catalunya. Nascut l’1 de juny de 2020, arriba al 92% de Catalunya amb una proposta clarament diferenciada: una programació que vol posar en valor l’empoderament femení i la revolució tecnològica amb formats i continguts inèdits a Catalunya i a l’estat. És un mitjà atrevidament innovador en els seus formats, on entren en escena les noves tecnologies de comunicació social i les arts digitals. Un altre tret diferencial és el seu manifest, on es marca com a propòsit contribuir a una societat on la igualtat sigui real, efectiva i definitiva.  La presència de Fibracat TV és simultània en streaming, a la carta, a Internet i a la plataforma Fibracat Plus, i oberta a la interactivitat per mitjà de les seves pròpies xarxes socials. www.fibracattv.cat 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa