L’Agència Europea del Medicament estudia els resultats de la vacuna de Novavax

L'EMA revisarà les proves de laboratori mentre continuen els assajos en humans

 L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a estudiar els resultats dels assajos de laboratori de la vacuna de Novavax contra la covid-19. Això significa que l’EMA analitzarà les proves fetes en laboratori mentre continuen els assajos clínics de la vacuna. Normalment, aquesta agència inicia la revisió de totes les proves un cop s’han acabat els assajos en humans i es demana l’autorització, però per accelerar aquest procés ja es comencen a mirar els estudis als laboratoris.L’EMA va iniciar entre octubre i novembre l’anàlisi dels resultats de laboratori de la vacuna de Pfizer-BioNTech, la de Moderna i la d’Oxford-AstraZeneca. Tot i això, la recta final de l’examen depèn de la velocitat en què cada farmacèutica presenti els resultats finals dels assajos clínics a gran escala.

L’EMA ara ha decidit que també pot començar aquesta “revisió continua” de la vacuna de Novavax perquè “els resultats preliminars” dels assajos suggereixen que la seva vacuna “genera una producció d’anticossos i cèl·lules del sistema immunitari que ataquen el virus”. Això no vol dir que pugui determinar encara si la vacuna és segura i efectiva.

Un cop l’EMA tingui suficients evidències de tots els assajos, Novavax podrà demanar formalment l’autorització per comercialitzar la vacuna. Llavors, l’EMA acabarà la revisió de tots els resultats i decidirà si permet el seu ús.

Nou comentari