La velocitat de propagació traspassa la barrera de l’1 i situa la Covid en creixement

Tot i així el número de nous contagis es manté en una xifra moderada, inferior a 1.500

La velocitat de propagació supera aquest dimecres la barrera de l’1, després d’haver sumat 0,02 dècimes, i s’instal·la en un 1,01. Aquest valor indica que hi ha probabilitat d’una acceleració en el número de nous casos. De moment, però, aquest altre índex es manté en uns valors moderats, tenint en compte que, segons les dades del Departament de Salut d’avui, se n’han notificat 1.486, i el llindar fixat com a ideal és de mil. Per la seva banda, el risc de rebrot puja fins a 273 mentre baixa —molt poc— la incidència acumulada a 14 dies, fins a 276,82 casos per cada 100.000 habitants.

Per Salut, les fluctuacions dels darrers dies suposen un estancament de la baixada que s’havia experimentat al llarg de les últimes cinc setmanes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va descartar ahir que aquesta aturada tingui com a causa les eleccions del 14-F i ho va associar més aviat a la propagació de les noves variants del virus, com la britànica, més transmissible. Aquesta variant ja suposa un 40% dels nous casos.

La pressió hospitalària presenta aquest dimecres xifres de decreixement. Hi ha 55 persones menys ingressades als hospitals (en total 1.918) i sis persones han sortit de la UCI (en total n’hi ha encara 587). El ritme de desacceleració en l’ocupació hospitalària continua sent lent i suposa un fre a qualsevol plantejament de reobertura. El Govern ha optat de moment per la prudència, però els sectors del comerç i l’hosteleria pateixen. Una altra índex fa pensar que aquesta pressió trobi més impediments per seguir reduint-se: l’índex de PCR i TA que resulten positives està creixent. Aquest dimecres augmenta tres dècimes: el 5,56% de les proves que es fan donen resultat positiu.

D’altra banda, s’han notificat 53 morts més (el total és de 20.565), mentre que 184.842 persones han completat les dues dosis de vacunació i, en conseqüència, ja són immunes.

Comentaris

  Raül 24/02/2021 11:51 am
  Eleccions fa 10 dies. Algú assenyalarà als responsables o tenen butlla papal per fer el que vulguin sense ser criticats per res?? TSJC?? PSC??
  el verdugo del Cid 24/02/2021 11:39 am
  Normal! I més que creixerà. Després de la brillant idea de no ajornar les eleccions (jutges assassins i denunciants contra l'ajornament de l'àmbit del PSOE -inclòs el seu pútrid Pedro Sánchez-, també assassins!) era evident que havia de passar això. Espero que els nostres joves ho recordin bé alhora de portar més pedres, aquest vespre, contra la merdepolicia repressora esclava d'espaÑistán! Visca la Terra! Lliure!
  Palet 24/02/2021 11:32 am
  Al meu parer, no es pot descartar sense proves. Ara bé, sembla versemblant que les eleccions inposades per la justícia espanyola lawfare, del 14 de febrer, fa 10 dies son a l'origen d'aquest repunt de la covid-19 ?

Nou comentari