El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació torna a caure per sota de l’1, però la pressió hospitalària es manté
  • CA

La velocitat de propagació de la Covid-19 a Catalunya ha tornat a caure per sota de l’1 aquest dilluns, dia en què s’implementa la flexibilització d’algunes mesures en el comerç, l’esport i l’educació. Aquest índex ha passat de l’1 en què estava diumenge al 0,96 quatre dècimes menys. El risc de rebrot també segueix decreixent i passa del 254 al 240. Així mateix, la incidència acumulada a 14 dies presenta aquest dilluns una lleu davallada de sis punts i es queda en 254,98 casos per cada 100.000 habitants. L’altre índex amb evolució favorable és el de la taxa de positivitat de les proves fetes: cau tres dècimes i se situa en el 5,15%.

Les dades de descens, però, continuen sense anar a acompanyades per una baixada pronunciada de la pressió hospitalària. De fet, hi ha 1.778 persones ingressades en centres hospitalaris a causa de la Covid-19, 50 menys que el dia anterior. El número de persones a les UCIs aquest dilluns s’ha quedat igual com estava diumenge. Segons les dades del Departament de Salut, hi ha 533 persones en llits de crítics. Pel que fa als nous contagis, el còmput de Salut indica aquest dilluns 699 casos.

Pel que fa a la vacunació, a Catalunya ja s’han administrat 190.509 segones dosis, que és el número de persones que ja es poden considerar immunitzades. Pel que fa a primeres dosis se n’han administrat ja 460.666.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa