El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Societat Catalana de Pediatria expressa “tot el suport” per mantenir les escoles obertes
  • CA

La Societat Catalana de Pediatria expressa “tot el suport” per mantenir les escoles obertes i referma que els alumnes puguin seguir el curs de forma presencial. “L’evidència actual i les publicacions científiques que hi ha fins al moment així ho avalen”, afirmen des de la Junta Directiva de la societat en un posicionament. En aquest sentit, asseguren que les dades sobre la covid-19 en els infants confirmen que la transmissió és molt més alta dins del nucli familiar que dins de les aules i que “ells no són el motor que impulsa la pandèmia”. A més, afegeixen que el tancament escolar agreuja la desigualtat d’oportunitats i l’accés a les tecnologies entre les famílies amb pocs recursos. “L’escola és un dret fonamental dels infants”, conclouen. “Tant ara com en els moments anteriors de la pandèmia, el motor han estat els contagis que han tingut lloc fora de les escoles i en franges d’edat no infantils”, subratllen. Per això, de moment i fins que no es decidís un potencial confinament total de la població, manifesten tot el seu suport per mantenir les escoles obertes.

De fet, adverteixen de les greus conseqüències que es deriven de no estar en aquest entorn, ja que és “imprescindible per al desenvolupament saludable i benestar personal, i sovint un lloc on es proporciona nutrició i supervisió emocional a les famílies més vulnerables”. En el posicionament fet públic recorden que tant l’OMS com el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC per les sigles en anglès) demanen que els entorns educatius segueixin oberts i que la decisió de tancar les escoles sigui l’últim recurs. A més, en un document difós per l’ECDC el 23 de desembre, diuen, es conclou que no es disposa d’evidència sòlida que la nova soca britànica sigui més transmissible en infants menors de 9 anys ni del seu impacte en les escoles. Aquesta variant del virus, asseguren des de la Societat Catalana de Pediatria, no afecta més els infants.

D’altra banda, apunten que les visites als serveis d’urgències pediàtriques i els ingressos en hospitals catalans es mantenen estables des que les escoles estan obertes. “Cal seguir apostant perquè les mesures de seguretat es compleixin dins de les aules i no estalviar esforços ni recursos, com per exemple, en els sistemes de ventilació, material de protecció i espais de formació per a alumnes i mestres perquè segueixin complint aquestes mesures dins i fora de les aules”, assenyalen. Per tot plegat, reiteren la importància de mantenir obertes les escoles i donen suport a seguir com fins ara, en què es decideix només un tancament provisional i transitori “en llocs i condicions particulars justificades segons les dades epidemiològiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa