El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària s’accelera i compromet els passos endavant en l’obertura
  • CA

La pressió hospitalària s’ha accelerat a Catalunya, segons mostren les dades del Departament de Salut d’aquest dilluns. Avui hi ha 89 persones més hospitalitzades per Covid-19 a Catalunya, 1.474 en total, menre que set persones han ingressat a la UCI de manera que la xifra total torna a estat per damunt de 400, 403 en concret. Aquestes xifres comprometen els passos endavant que es puguin fer en la flexibilització de mesures ja que la pressió hospitalària és l’indicador dominant quan les autoritats sanitàries discuteixen sobre les mesures a aplicar: a més pressió hospitalària menys llibertat de moviment per les persones.

Pel que fa als nous casos confirmats per PCR o TA, aquest dilluns se’n registren 733. El risc de rebrot ha pujat vuit punts, assolint el 242 punts, dins de l’àrea de risc molt alt de rebrot, on es troben la majoria de comarques catalanes. La velocitat de propagació puja dues dèciems i arriba a 1,13. La incidència acumulada a 14 dies també incrementa en 4,09 casos, passant de 211,17 a 215,26 casos per cada 100.000 habitants. L’índex de positivitat assoleix el 5,50%. En vacunació, s’han posat ja 782.082 primeres dosis i 415.006 segones dosis.

Amb aquestes dades, el Govern va decidir la setmana passada prorrogar les mesures covid, tenint en compte però que qualsevol evolució negativa de l’epidèmia podria obligar fer passos enrere. De moment, les actuals mesures estan vigents fins al 9 d’abril. Es permet la mobilitat de grups bombolla i convivents per les comarques, però les reunions socials estan limitades a l’exterior a sis persones i en interiors privats només es poden reunir els convivents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa