El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió als hospitals frena, però es manté el ritme disparat de contagis
  • CA

Els indicadors sobre la pressió hospitalària a Catalunya han frenat aquest dijous després de dies d’augment sostingut, que havia fet traspassar la frontera dels 3.000 ingressats amb Covid-19. Aquest dijous la xifra d’ingressats es redueix amb 12 pacients menys, passant de 3.021 a 2.904. Els ingressos a la UCI també frenen sensiblement amb un pacient més ocupant un llit de crítics. El total de persones ingressades en aquestes unitats és de 706.

El nivell de contagis però continua disparat i més que triplicant el màxim de 1.000 que es considera sostenible pel sistema. Aquest dijous es confirmen 3.598 casos, passant de 454.974 a 458.572 en total, confirmats per PCR/TA d’ençà que es va declara la pandèmia.

La velocitat de propagació i el risc de rebrot s’estanquen. De fet el risc de rebrot no es mou i es quedaa 590, mentre que la Rt augmenta molt poc, de 0,94 a 0,95. Aquests valors, segons alguns experts, es podrien començar a multiplicar a mesura que s’estengui la variant britànica, considerada més contagiosa, encara que no més virulenta.

La tendència a la baixa després d’un augment sostingut i lent de tots els indicadors es mostra també amb la reducció de la incidència acumulada a 14 dies que passa de 652,02 a 648,31.

El guió però podria experimentar un gir si es confirmen les pitjors prediccions sobre l’efecte de les tres variants que preocupen més a Europa: la britànica, la brasilera i la sud-africana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa