El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia es manté estable amb la velocitat de propagació vorejant l’1
  • CA

La pandèmia a Catalunya es manté amb uns valors estables, tot i que l’indicador que marca la velocitat de propagació fa dies que està pujant de forma lenta. La coneguda Rt s’ha enfilat tres centèsimes més des d’ahir i avui ja està a 0,93, vorejant novament la frontera de l’1, punt en què els experts assenyalen com el que pot determinar si de nou hi ha increments de contagis o bé s’estabilitzen els indicadors sense canvi de tendència. La incògnita es manté per l’impacte que pot tenir l’inici de curs de fa dues setmamens.

Així mateix, el risc de rebrot també ha pujat dos punts més en les darreres 24 hores, passant de 58 a 60. En canvi la incidència acumulada a 14 dies manté uns valors d’estabilitat i sense grans sorpreses: ha davallat algunes centèsimes i se situa ara en 67,35 casos per cada 100.000 habitants, una de les xifres més baixes de tota la pandèmia. La positivitat també recula, de manera que ara només el 2,10% de les proves que es fan resulten ser positives.

Els nous casos confirmats per proves PCR i TA es mantenen també en una xifra relativament baixa. Avui Salut ha notificat 629 infeccions més, un valor que està per sota del màxim de mil que les autoritats consideren el topall que permet mantenir la pandèmia sota control a través de l’atencio primària i el seguiment de casos estrets a través de les tasques de rastregi del servei de vigilància epidemiològica. Quan es disparen els contagis, en el marc de grans onades, es perd el rastre i és quan entren en joc les mesures restrictives de mobilitat.

Pel que fa a defuncions, aquest indicador mostra aquest dimecres un augment de 4 morts més. El balanç de tota la pandèmia ja puja fins a 23.895 persones mortes a causa de la Covid-19. La pressió hospitalària es manté a la baixa, amb 14 persones menys ingressades en planta, en total 450, mentre que hi ha també 14 persones menys a les unitats de cures intensives, en total 156. La vacunació es manté congelada, amb un 72% de catalans amb la pauta completa de la vacuna, un 74,2% amb almenys una dosi i un 63,4% amb la segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa