La pandèmia es manté en descens amb una mortalitat elevada

Salut notifica 44 defuncions més

La pandèmia es manté en descens amb tots els indicadors a la baixa tal i com indiquen les dades del Departament de Salut aquest dimecres. Ara bé, la mortalitat presenta un dia més un volum important de defuncions: si ahir se’n van notificar 50, avui se’n reporten 44. La pressió hospitalària, però, baixa amb 51 pacients menys ingressats, en total 887, i les UCIs tenen ara 297 malalts crítics. Els nous casos se situen en 943; el risc de rebrot cau a 101, la incidiència acumulada a 14 dies se situa a 141; la velocitat de propagació es manté estable a 0,75, i la positivitat està a 3,58%.

El Govern manté aquests dies el missatge que és necessari avançar en la vacunació. S’estima que hi ha un milió de persones que es podrien haver vacunat i que encara no ho han fet. El grup en què costa més avançar amb la vacunació és el de 20 a 29 anys. Salut està estudiant algun tipus d’incentiu que es pugui aplicar per tal d’estimular els que falten per vacunar a fer-ho. També es discuteix la necessitat d’implementar el passaport Covid, tot i que el Govern ha enviat missatges contradictoris.

Mentre la cinquena onada va de baixada, el Govern aprofita per anul·lar les restriccions que afecten drets fonamentals, dues setmanes després d’haver demanat aplicar toc de queda nocturn. Es manté de totes formes el tancament d’activitats a les 00.30 hores i també l’oci nocturn limitat, una mesura per a la qual el Govern sí compta amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Nou comentari